Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στος ΗΠΑ

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στος ΗΠΑ

 Το κρύο και το χιόνι έπληξαν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του Τέξας

 

Οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες μείωσαν αυτήν την εβδομάδα τον αριθμό των εγκαταστάσεων πετρελαίου που λειτουργούν για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο, καθώς το κρύο και το χιόνι έπληξαν το μεγαλύτερο μέρος του Τέξας, του Νέου Μεξικού και άλλων μεγάλων περιοχών παραγωγής ενέργειας.

Ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ, ένας πρώτος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, παρέμεινε αμετάβλητος στα 397 την εβδομάδα έως τις 19 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Baker Hughes Co.
Περί τις 21:00 ώρα Ελλάδας η τιμή αργού διαπραγματευόταν με απώλειες 1,90% στα 59,37 δολάρια και το Brent υποχωρούσε 1,49% στα 63 δολάρια το βαρέλι.

Παρά την άνοδο για έξι συνεχόμενους μήνες, οι πλατφόρμες είναι ακόμα 393 εξέδρες, ή 50%, κάτω από αυτήν τη φορά πέρυσι.
Ο συνολικός αριθμός, ωστόσο, έχει αυξηθεί από τότε που έφτασε στο ρεκόρ των 244 τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Baker Hughes που χρονολογούνται από το 1940.

Οι εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά μια στις 305 αυτήν την εβδομάδα, ενώ οι εξέδρες αερίου αυξήθηκαν κατά 1 στις 91, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020.
Ένας σπάνιος παγετός το σαββατοκύριακο, που σκότωσε τουλάχιστον 21 άτομα και άφησε χωρίς ενέργεια περισσότερα από 4 εκατομμύρια άτομα στο Τέξας, έχει κλείσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ανάλογα με την έκταση της ζημιάς από τις διακοπές, οι λειτουργίες θα μπορούσαν να μειωθούν για αρκετές εβδομάδες σε μεγάλες περιοχές σχιστόλιθου όπως η λεκάνη Permian στο Τέξας και το Νέο Μεξικό.

Αφού υποχώρησε σε μηδενικά επίπεδα τον Απρίλιο του 2020 λόγω της κατάρρευσης της ζήτησης που προκάλεσε ο κορωνοϊός, τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ ενισχύθηκαν πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι αυτή την εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020.
Οι περισσότερες εταιρείες ενέργειας, εν τω μεταξύ, δήλωσαν ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν να μειώνουν τις δαπάνες για τρίτη συνεχή χρονιά το 2021 καθώς εστιάζουν στη βελτίωση των κερδών παρά στην αύξηση της παραγωγής. Η αμερικανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co ανακοίνωσε ότι οι 45 εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής (E&P) που παρακολουθεί σκοπεύουν να μειώσουν τις δαπάνες κατά περίπου 4% το 2021 σε σύγκριση με το 2020. Αυτό ακολουθεί τις μειώσεις κεφαλαίου κατά περίπου 48% το 2020 και 12% το 2019.


www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης