Ενέργεια

Μεξικό: Δημοσιονομική στήριξη 3,5 δισ. δολαρίων στη Pemex

Μεξικό: Δημοσιονομική στήριξη 3,5 δισ. δολαρίων στη Pemex

Σταδιακή εφαρμογή των φορολογικών μειώσεων

 

Η κυβέρνηση του Μεξικού χορήγησε νέα δημοσιονομική υποστήριξη στον Petroleos Mexicanos (Pemex) αξίας 73,28 δισεκατομμυρίων πέσος (3,54 δισεκατομμύρια δολάρια), για να βοηθήσει στην ενίσχυση των οικονομικών και της παραγωγής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας.

Η κυβέρνηση δημοσίευσε το λεγόμενο δημοσιονομικό κίνητρο στην επίσημη εφημερίδα της την Παρασκευή το απόγευμα. Την περασμένη εβδομάδα, ένας ανώτερος αξιωματούχος του Μεξικού δήλωσε στο Reuters ότι ένα πακέτο περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετοιμάζεται για την Pemex, το οποίο περιλαμβάνει μια φορολογική μείωση ύψους περίπου 75 δισεκατομμυρίων πέσος και μια αύξηση κεφαλαίου περίπου 1,3-1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διάσωση και χρέη

Ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε τη Δευτέρα ότι το κίνητρο ήταν η φορολογική μείωση και θα εφαρμοζόταν σταδιακά από τον Φεβρουάριο και μετά. Το νέο κίνητρο έρχεται επιπλέον της σταδιακής μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης που επωμίστηκε η Pemex, η οποία έχει χρέη περίπου 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και της οποίας η οικονομική διάσωση είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες του προέδρου Andres Manuel Lopez Obrador.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η δημοσιονομική στήριξη ήταν απαραίτητη για να βοηθήσει στην άνοδο της παραγωγής πετρελαίου και στην αντιστάθμιση των αρνητικών οικονομικών συνθηκών που οφείλονται σε γεγονότα που σχετίζονται με την παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης