Επικαιρότητα

Παράταση lockdown, άνοιγμα 8/3 - Με sms στο 13032 οι μετακινήσεις για λιανεμπόριο

Παράταση lockdown, άνοιγμα 8/3 - Με sms στο 13032 οι μετακινήσεις για λιανεμπόριο
Παραμένει η ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ - Σοκ με 2.147 κρούσματα
Ενώπιον του διλήμματος να παρατείνουν το lockdown στην Αττική ή του να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες θα βρεθούν τα επόμενα 24ωρα οι επιστήμονες, οι οποίοι εξακολουθούν να παρακολουθούν την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην χώρα και ιδιαίτερα στο Λεκανοπέδιο.
Αν και η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκε νέα αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων (ανέρχονται συνολικά στους 346), τη στιγμή που οι νοσηλευόμενοι υπολογίζονται σε περισσότερους από 2.500 και οι νεκροί αυξάνονται καθημερινά (από τις αρχές του μήνα έχουν καταγραφεί 525 θάνατοι), πίεση υπάρχει και για να ανοίξουν τομείς της οικονομίας, καθώς είναι πλέον φανερό πως οι αντοχές στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων αρχίζουν να περιορίζονται σημαντικά.
Υπό αυτά τα ασφυκτικά δεδομένα, οι ειδικοί είναι αντιμέτωποι – για ακόμα μια φορά – με σκληρά διλήμματα ενώ στο τραπέζι είναι διάφορα σενάρια.
Το ένα σενάριο θέλει το lockdown στην Αττική, το οποίο λήγει στις 28/2, να παρατείνεται για μία ή και δύο εβδομάδες έτσι ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η εικόνα των κρουσμάτων και να αποσυμπιεστεί το σύστημα υγείας ενώ το δεύτερο σενάριο θέλει να ανοίγει από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Μαρτίου - έστω και με click away - η αγορά, αν και η κυβέρνηση προκρίνει την διά ζώσης παρουσία των καταναλωτών.
 
Ενδεχόμενο πάντως που δεν φαίνεται να μπορεί να υλοποιηθεί από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Μαρτίου, με πιο πιθανή να θεωρείται η εν λόγω προοπτική για την 8η Μαρτίου.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης