Ενέργεια

Shell: Tους 700 εκατ. τόνους αναμένεται να φθάσει παγκόσμια ζήτηση LNG έως το 2040

Shell: Tους 700 εκατ. τόνους αναμένεται να φθάσει παγκόσμια ζήτηση LNG έως το 2040

 Διπλάσια ζήτηση προβλέπει το ετήσιο outlook της Shell

 

Η παγκόσμια ζήτηση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αναμένεται να διπλασιαστεί σχεδόν σε 700 εκατομμύρια τόνους έως το 2040, σύμφωνα με το ετήσιο outlook της Royal Dutch Shell για την αγορά LNG.

Η ζήτηση ήταν 360 εκατομμύρια τόνους πέρυσι, ελαφρώς αυξημένη από τους 358 εκατομμύρια τόνους του 2019, παρά την αστάθεια που προκλήθηκε από τα lockdowns κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Οι παγκόσμιες τιμές LNG έφτασαν σε χαμηλό ρεκόρ στις αρχές του 2020, αλλά έκλεισαν το έτος σε υψηλό έξι ετών, καθώς η ζήτηση σε μέρη της Ασίας ανέκαμψε και οι χειμερινές αγορές αυξήθηκαν εν μέσω αυστηρότερης προσφοράς, δήλωσε η Shell.
Η Ασία αναμένεται να απορροφήσει σχεδόν το 75% της αύξησης της ζήτησης LNG στο 2040 καθώς η εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου μειώνεται και το LNG αντικαθιστά υψηλότερες πηγές ενέργειας εκπομπών. Πέρυσι, η Κίνα και η Ινδία οδήγησαν στην ανάκαμψη της ζήτησης για LNG μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Η Κίνα αύξησε τις εισαγωγές LNG κατά 7 εκατομμύρια τόνους σε 67 εκατομμύρια τόνους το 2020, αύξηση 11% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο στόχος της Κίνας να γίνει ουδέτερος ως προς τον άνθρακα έως το 2060 αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνει τη ζήτηση LNG. Η Ινδία αύξησε επίσης τις εισαγωγές κατά 11% το 2020 καθώς εκμεταλλεύτηκε το LNG χαμηλότερης τιμής για να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου.
Ένα χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης αναμένεται να ανοίξει στα μέσα αυτής της δεκαετίας με λιγότερη νέα παραγωγή σε κυκλοφορία από ό, τι είχε προβλεφθεί προηγουμένως. Μόνο 3 εκατομμύρια τόνοι νέας παραγωγικής ικανότητας LNG ανακοινώθηκαν το 2020, μειωμένοι από τους αναμενόμενους 60 εκατομμύρια τόνους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης