Ενέργεια

Energean Israel: Προς έκδοση ομολόγου 2,5 δισ δολ

Energean Israel: Προς έκδοση ομολόγου 2,5 δισ δολ
Προς έκδοση ομλόγου 2,5 δισεκ. δολ.  η Energean Israel 100%, πλέον, θυγατρική  της Energean
Ομολογιακή έκδοση ύψους 2,5 δισεκ. δολαρίων, που προορίζεται κυρίως για την αναχρηματόδοτηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, σχεδιάζει η Energean Israel.

Όπως ανακοίνωσε προς το χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ νωρίτερα σήμερα η Energean Plc, στην οποία η ισραηλινή θυγατρική ανήκει πλέον κατά 100%, η ομολογιακή έκδοση θα απαρτίζεται από τέσσερα ισόποσα τμήματα (tranches), ωρίμανσης 2024, 2026, 2028 και 2031.

Η έκδοση θα αναχρηματοδοτήσει το ύψους 1,45 δισεκ. δολ. δάνειο (Project Finance Facility) με το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί η επένδυση για την ανάπτυξης του κοιτάσματος Καρίς στο Ισραήλ και το ύψους 700 εκατ. δολ. που συνήφθη στα τέλη του 2020.

Μεταξύ άλλων τα κεφάλαια χρησιμοποιήθησαν για την χρηματοδότηση της εξαγοράς του ποσοστού που κατείχε η Kerogen στην Energean Israel και την επένδυση της ανάπτυξης του κοιτάσματος Βόρειο Καρίς.

Επίσης η έκδοση θα καλύψει τα ποσά που παραμένουν ως τώρα αδιάθετα από τις προαναφερθείσες εκδόσεις καθώς και άλλες επιχειρησιακές ανάγκες.

Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο όμιλος της Energean απευθύνεται σε ειδικά πιστοποιημένους επενδυτές (qualified investors) από τις ΗΠΑ, μέσα από το διεθνές roadshow που θα «τρέξει» τις επόμενες ημέρες.

H Εnergean στο Μπλέ Υδρογόνο

Kαι η Energean θα επιχειρήσει να εισέλθει στο υδρογόνο όπως ανέφερε στο Bloomberg o CEO Μαθιός Ρήγας.
Αυτό αποκάλυψε σε συνέδριο και πρόκειται για έργο που σχεδιάζεται μικρής κλίμακας μπλε υδρογόνου στο πεδίο Σίγμα στην Καβάλα.

Πρόκειται για μετρατροπή φυσικού αερίου σε υδρογόνο και CO2.
Το έργο θα απαιτήσει την χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και προϋπολογίζεται στα 500 εκατ ευρώ.

Παρουσία σε 9 χώρες

Όπως είναι γνωστό η Energean έχει αποκτήσει παρουσία σε 9 χώρες και ενισχύει τις προοπτικές της για περαιτέρω ανάπτυξη
Έχουν αυξηθεί στα 850 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου τα αποθέματα του ομίλου, με το 70% αυτών να είναι σε φυσικό αέριο

Ο όμιλος μπαίνει σε τροχιά παραγωγής 130,000 βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα με την έναρξη παραγωγής του κοιτάσματος Karish στο Ισραήλ στο δ΄ τρίμηνο του 2021, σε μια εξέλιξη που θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την Energean ως τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής που είναι εισηγμένη στο Λονδίνο

www.worldenergynews.gr





www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης