Ενέργεια

Novak: Αλλαγές στη φορολογία για στήριξη της βιομηχανίας πετρελαίου

Novak: Αλλαγές στη φορολογία για στήριξη της βιομηχανίας πετρελαίου

Η αύξηση του φόρου φέτος αναμένεται να οδηγήσει τη βιομηχανία να πληρώσει επιπλέον 3 δισεκατομμύρια δολάρια

 

Ο Ρώσος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Alexander Novak δήλωσε πριν μερικές μέρες ότι η κυβέρνηση εργάζεται για ορισμένα μέτρα στήριξης της βιομηχανίας πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών στη φορολογία, μετά την απόφαση του περασμένου έτους για αύξηση των φόρων.

Η κυβέρνηση αυξάνει τους φόρους των παραγωγών πετρελαίου για να συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να μετριάσει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.
Φέτος, μια αύξηση φόρου αναμένεται να οδηγήσει στη βιομηχανία να καταβάλει επιπλέον 227 δισεκατομμύρια ρούβλια (3 δισεκατομμύρια δολάρια), 361 δισεκατομμύρια ρούβλια το 2022 και 242 δισεκατομμύρια ρούβλια το 2023.

Ο Novak δήλωσε στο περιοδικό του υπουργείου Ενέργειας ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να βρει τρόπους για να στηρίξει τη βιομηχανία. Σημείωσε ότι τα πιθανά μέτρα θα περιλαμβάνουν την επέκταση του φόρου που βασίζεται στα κέρδη στα εξαντλημένα πεδία πετρελαίου, τα οποία περιέχουν viscose και πετρέλαιο υψηλής viscose.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax αναφερόμενο στις δηλώσεις του Υφυπουργού Οικονομικών Alexei Sazanov ανέφερε ότι το υπουργείο σχεδιάζει να επεξεργαστεί φορολογικές παραμέτρους με βάση το κέρδος για το πετρέλαιο υψηλής viscose έως το τέλος του έτους με σκοπό την εφαρμογή του από το 2024.
Ανέφερε επίσης έναν ανώτερο διευθυντή από τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου της Ρωσίας, Lukoil, που δήλωσε ότι η αύξηση του φόρου για την παραγωγή πετρελαίου υψηλής viscose για την εταιρεία θα ανέρχεται συνολικά σε περίπου 40 δισεκατομμύρια ρούβλια ετησίως. Οι φόροι στη βιομηχανία πετρελαίου βασίζονται κυρίως στην παραγωγή - μέσω ενός φόρου εξόρυξης ορυκτών - και στις εξαγωγές.

Οι εταιρείες έχουν πιέσει εδώ και καιρό για φορολογία βάσει κερδών, υποστηρίζοντας ότι θα δώσει ώθηση στην παραγωγή και θα αντικατοπτρίζει καλύτερα το κόστος και τους κινδύνους της εξερεύνησης. Επί του παρόντος, ο φόρος εφαρμόζεται σε περιορισμένο αριθμό πετρελαιοπηγών στη Ρωσία και το υπουργείο Οικονομικών είναι σκεπτικό σχετικά με τον αντίκτυπό του. Ο Sazanov δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση δεν σχεδίαζε να επεκτείνει τον φόρο που βασίζεται στα κέρδη σε περισσότερες πετρελαιοπηγές έως το 2024.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης