Ενέργεια

Τρόπους τόνωσης της ηλεκτροκίνησης αναζητούν οι ΗΠΑ - Οι προτάσεις της υπουργού Ενέργειας

Τρόπους τόνωσης της ηλεκτροκίνησης αναζητούν οι ΗΠΑ - Οι προτάσεις της υπουργού Ενέργειας
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να απεξαρτηθούν από την αλυσίδα εφοδιασμού της Κίνας και άλλων χωρών
Σχετικά Άρθρα

Η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Jennifer Granholm δήλωσε χθες (9/3) ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ενισχύσουν την εγχώρια παραγωγή των ορυκτών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, αρκεί να γίνεται με βιώσιμο τρόπο.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι ΗΠΑ προσπαθούν να απεξαρτηθούν από την αλυσίδα εφοδιασμού της Κίνας και άλλων χωρών.

Υπογραφή Biden

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden υπέγραψε εκτελεστική εντολή τον περασμένο μήνα, απαιτώντας μεγαλύτερο συντονισμό μεταξύ ομοσπονδιακών υπηρεσιών σε θέματα αλυσίδας εφοδιασμού. Ωστόσο, πολλοί περιβαλλοντολόγοι έχουν δεσμευτεί να αντιταχθούν σε νέα ορυχεία των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ εξαρτώνται από την Κίνα για το λίθιο, και σπάνιες γαίες, τις οποίες Biden και Granholm περιγράφουν ως ανέφικτες. Μιλώντας σε διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώθηκε από την Securing America's Future Energy,, η Αμερικανίδα υπουργός Ενέργειας ενημέρωσε ότι οδηγεί ένα ηλεκτρικό Chevrolet Bolt από τη General Motors Co, προβλέποντας «τεράστια ζήτηση».


77777_1.jpg


Προτάσεις του υπουργείου

Πρότεινε επίσης την μεταφορά των ανθρακωρύχων σε εργασίες για αναζήτηση μετάλλων (που προορίζονται για τα ηλεκτρικά οχήματα). Το υπουργείο Ενέργειας είπε την περασμένη εβδομάδα ότι θα ανοίξει εκ νέου ένα πρόγραμμα δανείου καθαρής ενέργειας με περισσότερα από 40 δισ. δολάρια.

Οι επιστήμονες του τμήματος εργάζονται για τη μείωση των χρόνων φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων σε λιγότερο από 15 λεπτά για ένα αυτοκίνητο που μπορεί να φτάσει τα 300 μίλια (483 km) και παράλληλα για τη μείωση του κόστους των μπαταριών, γεγονός που θα καθιστούσε τα EV πιο προσιτά, δήλωσε η Granholm.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης