Ενέργεια

Επένδυση 1 δισ. ευρώ της Bosch στην ηλεκτροκίνηση - Τι σχεδιάζεται

Επένδυση 1 δισ. ευρώ της Bosch στην ηλεκτροκίνηση - Τι σχεδιάζεται
Οι τοπικές και ομοσπονδιακές κυβερνήσεις θέλουν να κάνουν τη Δρέσδη ένα κέντρο έρευνας και κατασκευής ημιαγωγών
Σχετικά Άρθρα

Σε μια σημαντική επενδυτική κίνηση προχωρά ο γερμανικός τεχνολογικός όμιλος Bosch στη Δρέσδη, ανακοινώνοντας την λειτουργία εργοστασίου κατασκευής τσιπ για αυτοκίνητα τον Ιούνιο, έτσι ώστε να ενισχυθεί η βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με το Reuters, το κόστος του εργοστασίου θα ανέλθει στο 1 δις. ευρώ και θα παράγει τσιπ αισθητήρων, τα οποία θα τοποθετούνται σε ηλεκτρικά και υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, δεν θα παράγονται όλα τα είδη τσιπ αλλά τα αποκαλούμενα μικροτσίπ ASIC.

Το εργοστάσιο, το οποίο χρηματοδοτείται εν μέρει από την Ελεύθερη Πολιτεία της Σαξονίας και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο Βερολίνο, θα απασχολεί 700 άτομα. Τα σχέδια για το εργοστάσιο ανακοινώθηκαν το 2017. Οι τοπικές και ομοσπονδιακές κυβερνήσεις θέλουν να κάνουν τη Δρέσδη ένα κέντρο έρευνας και κατασκευής ημιαγωγών.

Το μέλλον στις κυψέλες υδρογόνου

Σημειώνεται ότι η ηλεκτροκίνηση αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη  μείωση των εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό η Bosch αναπτύσσει ένα σύστημα κίνησης κυψελών καυσίμου υδρογόνου με έμφαση στα φορτηγά, το οποίο σχεδιάζει να βγάλει στη παραγωγή το 2022-2023. Με το συγκεκριμένο σύστημα κινητήρα κυψελών καυσίμου, ακόμη και φορτηγά 40 τόνων θα μπορούν να διανύσουν πάνω από 1.000 χλμ. σε ηλεκτρική λειτουργία. Το νέο αυτό σύστημα μετάδοσης κίνησης αναμένεται να καθιερωθεί σταδιακά και στα επιβατικά οχήματα.

Επίσης, η Βosch συνεργάζεται επί του παρόντος και με άλλες εταιρείες προκειμένου να κατασκευάσει και να θέσει σε κυκλοφορία έναν μικρό στόλο φορτηγών με κινητήρες κυψελών καυσίμου.

Τέλος, η οικονομία του υδρογόνου μπορεί να γίνει ανταγωνιστική τα επόμενα δέκα χρόνια, με την προϋπόθεση να υπάρχουν επαρκείς επενδύσεις και πολιτική βούληση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης