Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο της RWE για την κατασκευή πλωτού Φ/Κ στην Ολλανδία

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο της RWE για την κατασκευή πλωτού Φ/Κ στην Ολλανδία
Η RWE επεκτείνει το ολλανδικό της χαρτοφυλάκιο με τέσσερα νέα χερσαία αιολικά πάρκα και ένα ηλιακό πάρκο υπό κατασκευή

Το πρώτο της πλωτό φωτοβολταϊκό έργο (PV), στην Ολλανδία πρόκειται να κατασκευάσει η RWE, σύμφωνα με το renews.

Συγκεκριμένα, το Amer floating PV, ισχύος 6,1 MW,  θα αποτελείται από 13.400 ηλιακούς συλλέκτες που θα επιπλέουν σε μια λίμνη κοντά στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Amer στο Geertruidenberg, στην επαρχία Noord-Brabant των Κάτω Χωρών.

Η κατασκευή του εν λόγω project  αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου και θα τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος του 2021. Παράλληλα, η RWE ξεκίνησε να κατασκευάζει νέο φωτοβολταϊκό 2,3 MW κοντά στο εργοστάσιο της Amer, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2021. Και τα δύο αυτά έργα, πλωτά και χερσαία αποτελούν μέρος του Solar Park Amer.

Φιλόδοξα σχέδια

Η RWE επεκτείνει το ολλανδικό της χαρτοφυλάκιο με τέσσερα νέα χερσαία αιολικά πάρκα και ένα ηλιακό πάρκο υπό κατασκευή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της RWE Generation στην Ολλναδία, Roger Miesen υπογράμμισε ότι: «Το πρώτο μας πλωτό φωτοβολταϊκό έργο αποδεικνύει τη φιλοδοξία μας να προωθήσουμε την ενεργειακή μετάβαση με καινοτόμες τεχνολογίες και καθαρό ενεργειακό εφοδιασμό. Ως εταιρεία συμβάλλουμε επίσης έντονα στην ανάπτυξη υδρογόνου μέσω των έργων NortH2, Eemshydrogen και FUREC. Και τα δύο νέα φωτοβολταϊκά δείχνουν ότι μπορούμε να μετατρέψουμε συμβατικά σημεία σε έργα ορόσημα που προωθούν καινοτόμες λύσεις για ένα βιώσιμο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας».

11112_1.jpg

Το σχέδιο της RWE στην Ελλάδα

Σημειώνεται ότι πριν από ένα μήνα περίπου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε το Συμφωνητικό Συνεργασίας μεταξύ της κατά 100% θυγατρικής εταιρίας ΔΕΗ Ανανεώσιμες και της RWE Renewables με στόχο την από κοινού υλοποίηση φ/β σταθμών  ισχύος ως 2 GW.

Οι δύο πλευρές δεσμεύονται να εισφέρουν άδειες και εγκατεστημένη ισχύ ως 1 GW η καθεμία. Η πλευρά της RWE Renewables έχει τεχνογνωσία και χρηματοοικονομική υποστήριξη με στόχο την επιτάχυνση των εγχειρημάτων που ξεκινούν του Ιούνιο του 2021, οπότε και άρχεται η υλοποίηση των έργων. Μάλιστα, θα δημιουργηθούν 1.000 θέσεις εργασίας.

H RWE Renewables έχει εγκατεστημένη ισχύ άνω των 16 GW συγκεντρωμένη μέχρι τώρα κυρίως στα αιολικά και 15 θυγατρικές σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι κινήσεις αυτές επιταχύνουν την πορεία της ΔΕΗ στην ανάπτυξη των ΑΠΕ και εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχήμα συνεργασιών, με το οποίο προχώρα στις νέες ενεργειακές τεχνολογίες η ελληνική εταιρία.
Το επενδυτικό πρόγραμμα του JVCo ΔΕΗ Αναναεώσιμες και RWE Renewables αποτιμάται στο 1 δισ ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης