Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Shell: Διπλασιάστηκαν, στα 2,6 δις. δολάρια, τα κέρδη από το εμπόριο αργού το 2020

Shell: Διπλασιάστηκαν, στα 2,6 δις. δολάρια, τα κέρδη από το εμπόριο αργού το 2020

Αντισταθμίσθηκαν οι απώλειες από την πτώση της ζήτησης

 

Τα κέρδη της Royal Dutch Shell για το 2020 από το εμπόριο αργού πετρελαίου και εξευγενισμένων προϊόντων διπλασιάστηκαν από το προηγούμενο έτος σε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια, συμβάλλοντας στην αντιστάθμιση της απότομης πτώσης της ζήτησης καυσίμων λόγω της πανδημίας.

Οι συναλλαγές πετρελαίου της Shell, γνωστές εσωτερικά ως Trading & Supply, αντιπροσώπευαν το 43% των συνολικών κερδών του τμήματος Oil Products ύψους 5,995 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020.

 Τα κέρδη συναλλαγών είχαν διαμορφωθεί σε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Shell, η οποία κυκλοφόρησε την Πέμπτη.

 Η ασυνήθιστα υψηλή συμβολή των συναλλαγών βοήθησε τη Shell να αντιμετωπίσει ένα από τα πιο δύσκολα χρόνια στην ιστορία του κλάδου, όταν η κατανάλωση ενέργειας κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Shell, ο μεγαλύτερος trader ενέργειας στον κόσμο, παρουσίασε πτώση 28% στις πωλήσεις πετρελαίου πέρυσι σε 4,71 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως κατά μέσο όρο, ανέφερε η ετήσια έκθεση.

Τα κέρδη του το 2020 μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο σε τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Τα στοιχεία εμπορίας πετρελαίου της Shell δεν περιλαμβάνουν φυσικό αέριο, υγροποιημένο φυσικό αέριο, ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Shell είναι ο μεγαλύτερος trader υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο. Ο εμπορικός βραχίονας της  BP, Rival πραγματοποίησε σχεδόν 4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 στο εμπόριο πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Reuters, σχεδόν ισοδύναμο με το κέρδος ρεκόρ της εταιρείας το 2019.

Οι εταιρείες μπορούν να κάνουν μεγάλα κέρδη ακόμη και σε περιόδους χαμηλότερης ζήτησης για commodities αποθηκεύοντας προϊόντα όπως το πετρέλαιο στην ξηρά ή στη θάλασσα. Οι τεράστιες δραστηριότητες διύλισης, εμπορίας και λιανικής της Shell της επιτρέπουν επίσης να εκμεταλλευτεί τις βραχυχρόνιες αλλαγές στην προσφορά και τη ζήτηση σε όλο τον κόσμο. Τα ισχυρά αποτελέσματα διαπραγμάτευσης για την BP και τη Shell δείχνουν ότι υπάρχει δημιουργία πραγματικής αξίας η οποία θα μεταφερθεί σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς οι εταιρείες απομακρύνονται από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, ανέφερε ο αναλυτής του Bernstein Oswald Clint σε report.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης