Ενέργεια

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο

 

Σχετικά Άρθρα
Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας μείωσαν τον αριθμό των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργούν για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο, ακόμη και όταν οι τιμές του αργού πετρελαίου αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2018.

Ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε κατά 1 σε 402 την εβδομάδα έως τις 12 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Baker Hughes Co.
Ο αριθμός αυτός είναι 390 εξέδρες, ή 49%, κάτω από το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει αυξηθεί τους τελευταίους επτά μήνες από τότε που υποχώρησε σε χαμηλό 244 τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes που χρονολογούνται από το 1940.
Ωστόσο, ο ρυθμός μειωνόταν κάθε μήνα φέτος, από οκτώ τον Ιανουάριο σε πέντε το Φεβρουάριο και τώρα μηδέν τον Μάρτιο.
Οι εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 309 αυτή την εβδομάδα, ενώ οι εξέδρες αερίου παρέμειναν αμετάβλητες στους 92.
Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν σχεδόν στα 68 δολάρια το βαρέλι αυτή την εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο από το 2018. Οι τιμές ανέκαμψαν από την πτώση του περασμένου έτους, που προκλήθηκε από την κατάρρευση της ζήτησης που προκάλεσε η πανδημία.

Αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση αναθεώρησε τη μείωση του 2021 που αναμένεται στην παραγωγή αργού. Η παραγωγή φαίνεται να υποχωρεί κατά 160.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) το 2021 στα 11,15 εκατομμύρια bpd, μια μικρότερη μείωση από την προηγούμενη μηνιαία πρόβλεψη για πτώση 290.000 bpd.
Πριν από την πανδημία, οι εταιρείες μείωναν περίπου τέσσερις εξέδρες σε εβδομαδιαία βάση το προηγούμενο έτος για να επικεντρωθούν στην ενίσχυση των ταμειακών ροών, στη μείωση του χρέους και στην αύξηση των αποδόσεων των μετόχων.

Πριν από ένα χρόνο, οι μειώσεις των πλατφορμών επιταχύνθηκαν κατά μέσο όρο 45 την εβδομάδα από τα τέλη Μαρτίου έως τις αρχές Ιουνίου, έως ότου οι υψηλότερες τιμές τον Αύγουστο ώθησαν τους παραγωγούςνα επιστρέψουν στις γεωτρήσεις.

Η Enverus, η οποία έχει το δικό της σύστημα καταμέτρησης εξέδρων που έδειξε μείωση κατά δύο έως τις 10 Μαρτίου, σημείωσε: «Αυτή η εβδομάδα σηματοδοτεί ένα έτος από τότε που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε το COVID-19 πανδημία και ένα χρόνο από τότε που οι εταιρείες άρχισαν να ψάχνουν να μειώνσουν εξέδρες». Τον τελευταίο χρόνο, ωστόσο, ο Enverus επεσήμανε ότι δύο περιοχές με επίκεντρο το φυσικό αέριο «έχουν σημειώσει αύξηση της γεώτρησης» στο σχιστολιθικό Haynesville του Αρκάνσας, τη Λουιζιάνα και το Τέξας από τρεις έως 52 εξέδρες και στο σχιστολιθικό Marcellus στην Πενσυλβάνια, το Οχάιο και τη Δυτική Βιρτζίνια από δύο έως 44 εξέδρες.
Η Enverus ανέφερε ότι στις εταιρείες που έχουν προσθέσει τις περισσότερες εξέδρες σε ετήσια βάση περιλαμβάνονται στα Marcellus και Haynesville, η CNX Resources Corp (από μηδέν σε δύο), η National Fuel Gas Co (από ένα σε τρία) στη Marcellus και στην Comstock Resources Inc (από πέντε σε επτά).

Οι μεγαλύτερες μειώσεις σε ετήσια βάση προήλθαν από την Exxon Mobil Corp (από 57 εξέδρες μόλις οκτώ τώρα), την ConocoPhillips ( από 21 σε 14) και τη Chevron Corp (από 19 σε εννέα).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης