Τελευταία Νέα

Στρατηγική συνεργασία RWE - ORE Catapult για τις ευκαιρίες της Σκωτίας στα offshore αιολικά

Στρατηγική συνεργασία RWE - ORE Catapult για τις ευκαιρίες της Σκωτίας στα offshore αιολικά
Η υπεράκτια ενέργεια θα χρειαστεί να εκμεταλλευτεί ένα σημαντικό ποσοστό των βαθύτερων υδάτων της Σκωτίας

Συνεργασία με την εταιρεία Catapult από την Σκωτία που ειδικεύεται στα υπεράκτια αιολικά ξεκίνησε η RWE έτσι ώστε να μελετήσει τις δυνατότητες των σκωτσέζικων επιχειρήσεων για την παραγωγή συγκεκριμένων θεμελίων που προορίζονται για έργα της υπεράκτιας ενέργειας.

Η μελέτη θα πραγματοποιηθεί από το Floating Offshore Wind Center of Excellence του ORE Catapult για να βγουν τα απαραίτητα πορίσματα. Θα προέκυπταν σημαντικά οφέλη στην αλυσίδα εφοδιασμού της Σκωτίας, δήλωσε η RWE, η οποία θα χρηματοδοτήσει το έργο.

Ο επικεφαλής μάλιστα της RWE στον εν λόγω τομέα, Chris Willow υπογράμμισε ότι: «Η υπεράκτια ενέργεια έχει μεγάλη δυναμική και μπορεί να ξεκλειδώσει σημαντικές αγορές σε όλο τον κόσμο. Η RWE προχωρά στην καινοτομία σε αυτόν τον αναπτυσσόμενο τομέα ως μία από τις κορυφαίες στον κόσμο ανανεώσιμες εταιρείες».

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην Σκωτία, τονίζοντας ότι: «Υπάρχουν ευκαιρίες στην Σκωτία για την δημιουργία αλυσίδας εφοδιασμού. Για να επιτευχθεί όμως αυτό, απαιτείται η συνεργασία της RWE μ την κυβέρνηση και την βιομηχανία της Σκωτίας. Για τον λόγο αυτό ήρθαμε σε επαφή με την ORE Catapult για να διερευνήσουμε τα ζητήματα αυτά».

Ο Διευθυντής Προγράμματος ORE Catapult FOW CoE, Ralph Torr, δήλωσε: «Αυτή η έκθεση θα προσδιορίσει βασικές μεθοδολογίες που απαιτούνται για την παραγωγή συγκεκριμένων κατασκευών. Θα αξιολογηθεί η χωρητικότητα της αλυσίδας εφοδιασμού της Σκωτίας για την παράδοση τέτοιων συγκεκριμένων υποδομών.

Η υπεράκτια ενέργεια θα χρειαστεί να εκμεταλλευτεί ένα σημαντικό ποσοστό των βαθύτερων υδάτων της Σκωτίας. Χαρακτηριστικό το πρόσφατο project της Marine Scotland, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η χώρα για την επίτευξη του στόχου Net Zero έως το 2045».

Η προίκα της RWE

Η γνώση που αποκτήθηκε από τα τρία πλωτά υπεράκτια έργα επίδειξης στην οποία συμμετέχει η RWE, παρέχει μια σημαντική πηγή πληροφοριών για μελλοντικά έργα.

Η ανάπτυξη 12MW New England Aqua Ventus, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Diamond Offshore Wind και το Πανεπιστήμιο του Maine, σχεδιάζεται να αναπτυχθεί το 2023 στις ΗΠΑ στα ανοικτά των ακτών του Maine. Το τρίτο πλωτό έργο επίδειξης της RWE, χρησιμοποιώντας το χάλυβα TetraSpar concept, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Stiesdal Offshore Technologies, Shell και TEPCO, αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα το 2021.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης