Σχεδιάζεται αιολική ενέργεια 17MW και ηλιακή 7,6MWp - Το έργο περιλαμβάνει 4 ανεμογεννήτριες Enercon συνολικής χωρητικότητας 17MW και περισσότερες από 12.000 ηλιακές μονάδες
Η Vattenfall (σουηδικός ενεργειακός κολοσσός) ξεκίνησε την κατασκευή του υβριδικού αιολικού και ηλιακού πάρκου Hommerdingen-Biesdorf στη Νοτιοδυτική Γερμανία.
Η Vattenfall δήλωσε ότι το έργο συνδυάζει 4 ανεμογεννήτριες Enercon συνολικής χωρητικότητας 17MW και περισσότερες από 12.000 ηλιακές μονάδες ονομαστικής ισχύος 7,6MWp, με προγραμματισμένη θέση σε λειτουργία το φθινόπωρο του 2026.
Η εταιρεία δήλωσε ότι το εργοστάσιο κατασκευάζεται στις δημοτικές περιοχές Hommerdingen και Biesdorf στον δήμο Südeifel κοντά στα σύνορα με το Λουξεμβούργο.
Η Vattenfall πρόσθεσε ότι το ηλιακό πάρκο θα συνδεθεί με το δίκτυο διανομής μέσω του αιολικού πάρκου μέσω μιας ενιαίας σύνδεσης δικτύου σε συμφωνία με τον τοπικό φορέα Westnetz, αντιμετωπίζοντας τεχνικά την ηλιακή εγκατάσταση ως μια επιπλέον ανεμογεννήτρια.
Δηλώσεις
Ο Philipp Heucke, επικεφαλής ανάπτυξης χερσαίων αιολικών πάρκων στη Vattenfall στη Γερμανία, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εφαρμόσουμε τον συνδυασμό αιολικής και ηλιακής ενέργειας μαζί με τον τοπικό συνεργάτη μας στο δίκτυο, Westnetz. Τα συμπληρωματικά προφίλ παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας ανακουφίζουν το δίκτυο διανομής σε σύγκριση με τις μεμονωμένες τεχνολογίες παραγωγής. Αυτό οδηγεί σε πιο αποτελεσματική χρήση της υποδομής του δικτύου και μειώνει τον κίνδυνο υπερφόρτωσης του δικτύου. Επιπλέον, το κόστος για τη σύνδεση στο δίκτυο μειώνεται σημαντικά σε σύγκριση με τις αυτόνομες μονάδες. Αυτό μειώνει το κόστος της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας και τελικά ωφελεί τους πελάτες».
www.worldenergynews.gr






