Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Οι τρεις προτεραιότητες του Eurogroup για στήριξη επιχειρήσεων - νοικοκυριών

Οι τρεις προτεραιότητες του Eurogroup για στήριξη επιχειρήσεων - νοικοκυριών
Στο Eurogroup επαινέθηκε η πρόοδος της Ελλάδας σε σειρά μεταρρυθμίσεων αλλά και οι προοπτικές ανάκαμψης μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

To Eurogroup στη σημερινή 15/3 συνεδρίασή του έθεσε τρεις βασικές προτεραιότητες, τη συνέχιση της δημοσιονομικής ευελιξίας και το 2022, αφού σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας στα προ πανδημίας επίπεδα δεν αναμένεται νωρίτερα από το τέλος του 2022, τη διατήρηση των μέτρων στήριξης μέχρι την ουσιαστική εδραίωση βιώσιμης ανάκαμψης, η οποία θα οδηγήσει σε δημοσιονομική ισορροπία. 
Πρέπει να διασφαλιστεί ότι η δημοσιονομική ισορροπία θα επιστρέψει μέσω της ανάπτυξης, και όχι με μέτρα λιτότητας και την ταχεία εκταμίευση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξέτασαν την τρέχουσα κατάσταση αναφορικά με τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην και θα επικεντρωθούν στη δημοσιονομική στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα. 
Επίσης, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στους επιμέρους κλάδους της ευρωπαϊκής οικονομίας και οι διαρθρωτικές μεταβολές που πιθανώς να έχει ενεργοποιήσει η πανδημία, με βάση σχετικό σημείωμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Παράλληλα, υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ασχολήθηκαν με την προετοιμασία της εαρινής συνόδου της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

Σταϊκούρας: Εύσημα από το Eurogroup για τις μεταρρυθμίσεις

To Eurogroup επισφράγισε την επιτυχή ολοκλήρωση της 9ης αξιολόγησης της Ελλάδας, αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας πως, λόγω της πανδημικής κρίσης, τα μέτρα στήριξης και η δημοσιονομική ευελιξία θα διατηρηθούν και το 2022.
Ειδικότερα, επαναβεβαιώθηκε η συνέχιση των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ωσότου ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση και διασφαλιστεί η επίτευξη βιώσιμης ανάκαμψης των οικονομιών της Ευρωζώνης, ενώ παράλληλα επικροτήθηκε, για ακόμα μία φορά, από όλους τους συμμετέχοντες, η ταχεία και αποτελεσματική αντίδραση της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεών της. 


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

 www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης