Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 12 Μαρτίου

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου, βενζίνης και αποστάγματος των ΗΠΑ ενισχύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή με τις περισσότερες εγκαταστάσεις να επιστρέφουν στο δίκτυο μετά τις καταστροφικές καταιγίδες του Φεβρουαρίου στο Τέξας.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 12 Μαρτίου, ανακοίνωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, ΕΙΑ σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 3 εκατομμυρίων βαρελιών.

Συνολικά, τα αποθέματα έχουν αυξηθεί από τον Φεβρουάριο, καθώς τα διυλιστήρια επιστρέφουν αργά στο δίκτυο μετά το κλείσιμο λόγω των καταιγίδων καταιγίδες, οι οποίες άφησαν χωρίς ενέργεια εκατομμύρια και σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους.

Οι ροές διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ. Τα ποσοστά χρήσης των διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 7,1 ποσοστιαίες μονάδες, αυξάνοντας τη συνολική χρήση στο 76,1% της χωρητικότητας.

«Είναι σαφές ότι τα διυλιστήρια κάνουν βήματα προς την ανάκαμψη», δήλωσε ο Tony Headrick, αναλυτής της αγοράς ενέργειας στην CHS Hedging. "Προβλέπω ότι η τάση θα συνεχιστεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες."
Οι τιμές υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.
Περί τις 18: 20 ώρα Ελλάδας το αμερικανικό αργό υποχώρούσε 1,03%, στα 64,15 δολάριατο βαρέλι και το brent 1,08% στα 67,65 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 472.000 βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για υποχώρησε 3 εκατομμυρίων βαρελιών. Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 255.000 βαρέλια, έναντι προβλέψεων για πτώση 3,4 εκατομμυρίων βαρελιών.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 219.000 βαρέλια την ημέρα. Τα αποθέματα αργού στο κέντρο διανομής Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 624.000 βαρέλια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης