Τελευταία Νέα

Η RWE σχεδιάζει μονάδα πράσινου υδρογόνου στην Ουαλία

Η RWE σχεδιάζει μονάδα πράσινου υδρογόνου στην Ουαλία
Μελέτη για τη μείωση των εκπομπών CO2 στο εργοστάσιο αερίου Pembroke στην Ουαλία

 

Η εταιρεία παραγωγής ενέργειας RWE εξετάζει τρόπους για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα από το εργοστάσιο αερίου Pembroke στην Ουαλία και διερευνά τη σκοπιμότητα μιας μονάδας πράσινου υδρογόνου στην περιοχή μετά τη λήψη κρατικής χρηματοδότησης, ανακοίνωσε την Τετάρτη 17/3/2021.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε νωρίτερα ότι θα διαθέσει χρηματοδότηση σε έργα στη Σκωτία, τη Νότια Ουαλία και το North West, Humber και Teesside στην Αγγλία για να βοηθήσουν στη βιομηχανία απανθρακοποίησης.
Αυτό θα περιλαμβάνει έργα για τη δέσμευση, αποθήκευση και χρήση εκπομπών άνθρακα, καθώς και έργα για τη χρήση καθαρότερων καυσίμων όπως το υδρογόνο.

Το λεγόμενο Βιομηχανικό Cluster της Νότιας Ουαλίας - μια κοινοπραξία στην οποία είναι μέλος η RWE - έλαβε 20 εκατομμύρια λίρες (28 εκατομμύρια δολάρια) για έργα που αφορούν τη δημιουργία μιας βιομηχανικής ζώνης μηδενικών εκπομπών στην περιοχή έως το 2040.

Η RWE ανακοίνωσε ότι οι μελέτες σκοπιμότητας θα διερευνήσουν πώς το υδρογόνο και η δέσμευση άνθρακα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των εκπομπών άνθρακα από τον σταθμό παραγωγής ενέργειας Pembroke με καύση 2,2 gigawatt.
Θα εξετάσουν επίσης τη βιωσιμότητα της δημιουργίας μιας νέας μονάδας παραγωγής πράσινου υδρογόνου - η οποία συνήθως παράγει το καύσιμο χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - για να υποστηρίξει τους εταίρους της στο βιομηχανικό cluster.

«Πιστεύουμε ότι το υδρογόνο είναι μια πραγματική αλλαγή παιχνιδιού κατά τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα», δήλωσε η Sopna Sury, διευθύνων σύμβουλος της RWE Generation. «Ως εκ τούτου, η RWE θα συμβάλει στην ευρεία εξειδίκευσή της σε υδρογόνο, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ως η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου θα υποστηρίξει την επιτυχία αυτών των έργων σκοπιμότητας», πρόσθεσε η Sury.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης