Ενέργεια

Σκρέκας: Σύζευξη της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με την βουλγαρική - Πώς θα λειτουργήσει

Σκρέκας: Σύζευξη της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με την βουλγαρική - Πώς θα λειτουργήσει
H σύζευξη με την βουλγαρική θα βελτιώσει την χρήση των διασυνδέσεων, είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός
Σχετικά Άρθρα

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος για το Χρηματιστήριο Ενέργειας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανήγγειλε τη σύζευξη της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με την βουλγαρική και την δημιουργία αγοράς φυσικού αερίου στο ελληνικό ΕΧΕ.

Η διαμόρφωση διαφανούς πλαισίου με αξιόπιστες τιμές, η προώθηση του ανταγωνισμού, η παροχή αντιστάθμισης κινδύνου και η μείωση του χρηματοπιστωτικού κινδύνου δεν μπορούν να λάβουν σάρκα και οστά χωρίς το Χρηματιστήριο Ενέργειας, σύμφωνα με τον υπουργό. Ειδικότερα, όταν τίθενται σημαντικοί στόχοι για την ενεργειακή μετάβαση, μεταξύ των οποίων η απανθρακοποίηση της ηλεκτροπαραγωγής και το πέρασμα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με καύσιμο - γέφυρα το φυσικό αέριο

Η ελληνική αγορά λειτουργεί ήδη σε σύζευξη με την ιταλική και η ολοκλήρωση της σύζευξης με την βουλγαρική ως το τέλος του χρόνου - σημείωσε ο κ. Σκρέκας - θα βελτιώσει την χρήση των διασυνδέσεων, θα οδηγήσει σε αύξηση του ανταγωνισμού και θα επιτρέψει εξαγωγές ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όταν προκύψει ζήτημα περίσσειας παραγωγής πράσινης ενέργειας που δεν θα μπορεί να καταναλωθεί εγχώρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης