Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Απώλειες πάνω από 4% για το πετρέλαιο - Στα 61 δολ. το brent, στα 58 το αργό

Απώλειες πάνω από 4% για το πετρέλαιο - Στα 61 δολ. το brent, στα 58 το αργό

Ισχυρό δολάριο και ανησυχία για τα lockdown στην Ευρώπη άσκησαν έντονες πιέσεις στις τιμές

 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 4% την Τρίτη 23/3/2021, επηρεασμένες από ανησυχίες για την πανδημία, την αργή διάθεση εμβολίων στην Ευρώπη καθώς και το ισχυρότερο δολάριο.

Περί τις 18:20 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε κατά 4,33%, στα 61,83 δολάρια το βαρέλι.
Το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) κατέγραφε απώλειες 4,52% στα 58,83 δολάρια .

Το Brent πρώτου μήνα εισήλθε σε contango για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο.
Το Contango είναι όταν τα συμβόλαια του πρώτου μήνα είναι φθηνότερα από τους μελλοντικούς μήνες, και θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν τους trader να αποθηκεύσουν το πετρέλαιο.

«Η ηπειρωτική Ευρώπη "σφίγγει τα μέτρα κορωναϊού και περιορίζει περαιτέρω την κινητικότητα», ανέφεραν οι αναλυτές της Commerzbank. «Αυτό ενδέχεται να έχει αντίστοιχα αρνητικό αντίκτυπο στη ζήτηση πετρελαίου». Τα εκτεταμένα lockdowns οφείλονται στην απειλή ενός τρίτου κύματος λοιμώξεων, με μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού στην ήπειρο.

Η Γερμανία, ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στην Ευρώπη, παρατείνει το lockdown μέχρι τις 18 Απριλίου και ζήτησε από τους πολίτες να μείνουν σπίτι για να προσπαθήσουν να σταματήσουν ένα τρίτο κύμα της πανδημίας COVID-19.

Σχεδόν το ένα τρίτο της Γαλλίας μπήκε σε lockdown ενός μήνα το Σάββατο μετά από ένα άλμα στις περιπτώσεις COVID-19 στο Παρίσι και σε περιοχές της βόρειας Γαλλίας.
Το ισχυρότερο δολάριο επηρέασε επίσης τις τιμές. Το ισχυρότερο δολάριο καθιστά το πετρέλαιο πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων. Οι φυσικές αγορές αργού δείχνουν ότι η ζήτηση είναι χαμηλότερη, πολύ περισσότερο από την αγορά μελλοντικής εκπλήρωσης. «Οι φυσικές τιμές ήταν πιο αδύναμες από ό, τι δείχνουν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης εδώ και αρκετές εβδομάδες», δήλωσε ο Lachlan Shaw, επικεφαλής της έρευνας εμπορευμάτων και της National Australia Bank.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης