Eπενδύσεις European Energy στην ηλιακή ενέργεια των ΗΠΑ - Τι «είδε» στο Τέξας

Eπενδύσεις European Energy στην ηλιακή ενέργεια των ΗΠΑ - Τι «είδε» στο Τέξας
Σημαντικά projects ετοιμάζει στις ΗΠΑ η European Energy

Με τη νέα διοίκηση των ΗΠΑ να δεσμεύεται να προωθήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο Δανός προγραμματιστής European Energy επεκτείνει πλέον τις ηλιακές της δραστηριότητες στη χώρα.

Συγκεκριμένα, έχει αποκτήσει 1.276 στρέμματα γης στο Τέξας, καθώς προχωρά στη δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης με την Renewable Energy International που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Ο σχεδιασμός

Η European Energy σχεδιάζει να αναπτύξει έργα ηλιακής ενέργειας στην περιοχή του Τέξας, η οποία προηγουμένως χρησιμοποιήθηκε για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου. Παράλληλα, η εταιρεία αναμένει να ξεκινήσει τη φάση κατασκευής το πρώτο εξάμηνο του 2022 και τη σύνδεση του ηλιακού πάρκου στο ηλεκτρικό δίκτυο το 2023.

Επίσης, είναι γνωστή η συνεργασία της δανικής εταιρείας με την Renewable Energy International, μια αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με γραφείο στη Φλόριντα. Σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το γραφείο ως πλατφόρμα για να ξεκινήσει την ανάπτυξη έργων ηλιακής ενέργειας στην Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα δεδομένα στις ΗΠΑ

Στην παρούσα χρονική στιγμή, στις ΗΠΑ η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της ηλιακής ενέργειας προσεγγίζει τα 450 MW στις πολιτείες Maine, Massachusetts, Virginia και South Carolina.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της European Energy, Knud Erik Andersen δήλωσε: «Λόγω των νέων πολιτικών σχεδίων των ΗΠΑ στον τομέα της ενέργειας και των ΑΠΕ, αναγνωρίζουμε την τεράστια ανάγκη που υπάρχει για να ανοίξει ο δρόμος της πράσινης μετάβασης. Εστιάζουμε στο Τέξας, καθώς παρατηρείται έλλειψη ασφάλειας εφοδιασμού.

Εδώ και καιρό θέλαμε να εισέλθουμε στην αμερικανική αγορά πράσινης ενέργειας και ως εκ τούτου ψάχναμε να βρούμε τον κατάλληλο τοπικό συνεργάτη. Η εταιρεία λοιπόν, Renewable Energy International προσφέρει τον σωστό συνδυασμό ικανοτήτων και εμπειριών που ταιριάζει με την ανάγκη μας να είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε έργα σε πολλές αμερικανικές πολιτείες».

www.worldenergynews.gr






Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης