Ενέργεια

Εγκρίθηκαν οι τέσσερις υποψήφιοι για τη ΡΑΕ από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας

Εγκρίθηκαν οι τέσσερις υποψήφιοι για τη ΡΑΕ από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας
H θητεία όλων των μελών είναι πενταετής

Υπερψηφίστηκε από την ειδική μόνιμη επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής ο διορισμός των νέων μελών της ΡΑΕ που πρότεινε ο υπουργός ΠΕΝ, Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους κ.κ. Δημήτριο Φούρλαρη, Κομνηνό Κόμνιου, Δημήτριο Παπαντώνη και Στέφανο Μανιά για διορισμό στις θέσεις Β΄ Αντιπροέδρου και μελών, αντίστοιχα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να διακρίνονται για την επιστημονική τους κατάρτιση και την επαγγελματική τους ικανότητα και να διαθέτουν εξειδικευμένη εμπειρία σε θέματα αρμοδιότητας της Ρ.Α.Ε., καθώς και εχέγγυα ανεξαρτησίας και αμεροληψίας. Ειδικότερα οι υποψήφιοι οφείλουν να διαθέτουν και να επιδεικνύουν κυρίως:

(α) Υψηλή επιστημονική γνώση και πολυεπίπεδη επαγγελματική εμπειρία στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό και εξειδικευμένη εμπειρία ιδίως σε ρυθμιζόμενες αγορές ενέργειας, σε ζητήματα ανταγωνισμού, καθώς και στην αντίστοιχη ενωσιακή νομοθεσία.

(β) Διοικητική επαγγελματική εμπειρία σε υψηλό επίπεδο όσον αφορά τη θέση του Αντιπροέδρου Β΄. 

Σημειώνεται ότι η θητεία όλων των μελών είναι πενταετής.Κανένα μέλος της ΡΑΕ δεν μπορεί να υπηρετήσει για περισσότερες από δύο θητείες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης