ΗΠΑ: Στο πλευρό Biden η ηλιακή βιομηχανία - Εύσημα για το πρόγραμμα καθαρής ενέργειας

ΗΠΑ: Στο πλευρό Biden η ηλιακή βιομηχανία - Εύσημα για το πρόγραμμα καθαρής ενέργειας

Ο Joe Biden προωθεί καθαρή ενέργεια, υποδομές και νέες θέσεις εργασίας με ιστορικά δημόσια επενδυτικά σχέδια

 

Ο Πρόεδρος Joe Biden παρουσίασε το Αμερικανικό Σχέδιο Εργασίας και Υποδομών 2 τρισ. δολαρίων και η Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (SEIA) και η ACORE (Αμερικανικό Συμβούλιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) το επαινούν σύμφωνα PV Europe.

«Επαινούμε τον Πρόεδρο Biden για τις ιστορικές του προσπάθειες επιτέλους να πάρει σοβαρά την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
Το Αμερικανικό Σχέδιο Εργασίας θα μετακινήσει τον τομέα της καθαρής ενέργειας, πέρα από τους ατελείωτους κύκλους προσωρινών κινήτρων διακοπής, προς μια σταθερή μακροπρόθεσμη φορολογική πλατφόρμα που θα επιστρέψει εκατομμύρια Αμερικανούς στη δουλειά, αναβαθμίζοντας το ξεπερασμένο δίκτυο και οικοδομώντας μια οικονομία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του 21ου αιώνα », δήλωσε ο Gregory Wetstone, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ACORE.

«Η επιλογή άμεσης αμοιβής για πιστώσεις ανανεώσιμης παραγωγής θα συμβάλει σημαντικά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης που απαιτείται για την απανθρακοποιήση του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2035 και νέα κίνητρα για μεταφορά και αποθήκευση ενέργειας θα είναι το κλειδί για τη διασφάλιση ενός πιο αξιόπιστου, αποτελεσματικού και καθαρότερου δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας «, δήλωσε ο Wetstone.

Ο Biden προωθεί ένα πρότυπο καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας

«Η συμπερίληψη ενός ομοσπονδιακού προτύπου ενεργειακής απόδοσης και καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι θα παραμείνουμε σε καλό δρόμο με τις κρίσιμες μειώσεις εκπομπών που απαιτούνται για την πρόοδο που αντιμετωπίζει η κλιματική αλλαγή. Και η Grid Deployment Authority θα διευκολύνει τον εκσυγχρονισμό της σημερινής ξεπερασμένης υποδομής δικτύου με ένα προηγμένο Macro Grid ικανό να προσφέρει άφθονη, προσιτή και αξιόπιστη καθαρή ενέργεια », δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ACORE.

«Επικροτούμε τη διοίκηση του Biden για αυτήν την πρωτοποριακή, προσανατολισμένη στα αποτελέσματα πρωτοβουλία και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο για τα τελικά περιγράμματα αυτού του πακέτου. Η επιτάχυνση της μετάβασης της καθαρής ενέργειας θα βοηθήσει στην οικονομική ανάκαμψη του έθνους μας, θα παράσχει στους Αμερικανούς την καθαρή ενέργεια που θέλουν και αξίζουν, και θα εξασφαλίσουν τη μείωση των εκπομπών που οι επιστήμονες λένε ότι πρέπει να αποφύγουμε τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής », υπογράμμισε ο Wetstone.

Νέες ευκαιρίες για τους εργαζόμενους στα ορυκτά καύσιμα

Η πρόταση υποδομής του Προέδρου Biden είναι ένα σημαντικό βήμα στην επίτευξη των συλλογικών μας στόχων για καθαρή ενέργεια. Το σχέδιο δημιουργεί θέσεις εργασίας, ενθαρρύνει την οικονομία, αντιμετωπίζει την κλιματική κρίση και προωθεί την περιβαλλοντική δικαιοσύνη », δήλωσε ο Abigail Ross Hopper, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SEIA.
«Αυτές οι συνδικαλιστικές δουλειές, μαζί με πολλές άλλες θέσεις εργασίας που υποστηρίζουν τη σταδιοδρομία στην ηλιακή ενέργεια, προσφέρουν μια άλλη στιγμή για να δώσουν προτεραιότητα στη δικαιοσύνη και να δημιουργήσουν ευκαιρίες σε κάθε κοινότητα,, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων ορυκτών καυσίμων που επιθυμούν να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους στον ενεργειακό τομέα «, δήλωσε ο Hopper.

Οικονομική ανάπτυξη και κλιματικές λύσεις

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη διοίκηση και τα διμερή μέλη του Κογκρέσου για τη θέσπιση πολιτικών που δημιουργούν το είδος της οικονομικής ανάπτυξης και των κλιματικών λύσεων που όλοι προσπαθούμε να επιτύχουμε», τόνισε ο Hopper.


www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης