Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Mητσοτάκης: 80 στρέμματα πάρκο το βιομηχανοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ μέσω ΣΔΙΤ

Mητσοτάκης: 80 στρέμματα πάρκο το βιομηχανοστάσιο της  ΠΥΡΚΑΛ μέσω ΣΔΙΤ
Η επένδυση θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ και εκτιμάται πως θα ανέλθει στα 250 εκατομμύρια ευρώ.
Την αναμόρφωση του παλιού εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ στην περιοχή του Υμηττού με τη μετατροπή του σε πάρκο με την προτεινόμενη ονομασία «Ανδρέας Λεντάκης», το οποίο θα αποτελέσει «πνεύμονα» πρασίνου για την ευρύτερη περιοχή και θα φιλοξενήσει τις υπηρεσίες εννέα υπουργείων και άλλων οργανισμών, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην ιστορική βιομηχανική μονάδα.

Η παρέμβαση σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης θα απελευθερώσει κοινόχρηστους χώρους για τους πολίτες, δημιουργώντας ένα πάρκο 80 στρεμμάτων κάτι που αποτελούσε εδώ και δεκαετίες αίτημα των κατοίκων.
Παράλληλα θα εξοικονομηθεί πάνω από 1 δισ. ευρώ σε βάθος χρόνου, βάσει των μισθωμάτων που πληρώνει σήμερα το δημόσιο σε 7 έως 8 χρόνια.
Νέος πνεύμονας πρασίνου

«Το σχέδιο το οποίο έχει εκπονήσει η κυβέρνηση προβλέπει τη δημιουργία ενός καινούργιου πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πόλης», δήλωσε ο πρωθυπουργός από τις εγκαταστάσεις της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ, που ανήκουν σήμερα στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί σε περίπου πέντε χρόνια και η μετεγκατάσταση των κρατικών υπηρεσιών προβλέπεται να γίνει την περίοδο 2025 – 2026. Η επένδυση θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ και εκτιμάται πως θα ανέλθει στα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό η αξιοποίηση του ακινήτου επιτρέπει την ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας πολλών δημόσιων υπηρεσιών, οι οποίες σήμερα είναι διασκορπισμένες σε δεκάδες ενοικιαζόμενα κτίρια, επιβαρύνοντας τα δημόσια ταμεία. Συνάδει, δε, πλήρως με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, δεδομένου ότι η απομάκρυνση του εργοστασίου από τον αστικό ιστό έχει ζητηθεί από το γενικό πολεοδομικό σχέδιο του 1996.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://ypodomes.com/gigantiaio-sdit-anaplasis-tis-pyrkal-9-ypoyrgeia-kai-neo-parko-sti-dafni/

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης