Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

ΔΕΗ: Σήμερα η συνεδρίαση για την έγκριση της short list του ΔΕΔΔΗΕ

ΔΕΗ: Σήμερα η συνεδρίαση για την έγκριση της short list του ΔΕΔΔΗΕ
Ποια είναι τα εννέα σχήματα που αναμένεται να συνεχίσουν στη 2η φάση

Συνεδριάζει σήμερα στις 4 το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ προκειμένου να εγκρίνει τη sort list των υποψηφίων για την εξαγορά του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, μετά τη σχετική εισήγηση των συμβούλων ιδιωτικοποίησης Goldman Sachs και Eurobank.

Η σχετική χρηματιστηριακή ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί από τη ΔΕΗ μετά τη λήξη της συνεδρίασης, αν και έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το σύνολο των 11 ενδιαφερομένων 9 θα είναι τελικώς τα σχήματα που θα περάσουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, καθώς εκτός προδιαγραφών της προκήρυξης είναι οι δυο κινέζικες εταιρίες που προσήλθαν στη διαδικασία.  

Η ταυτότητα των έντεκα ενδιαφερόμενων 

Όπως πρώτο δημοσίευσε το World Energy News οι 11 υποψήφιοι για την εξαγορά του 49% του ΔΕΔΔΗΕ είναι οι εξής:

Το αμερικανικό fund KKR, η Blackrock, η Macquarie που είναι fund υποδομών, η μητρική του εδρεύει στην Αυστραλία και έχει προκριθεί στη short list για την εξαγορά της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Επίσης το γαλλικό επενδυτικό κεφάλαιο Ardian, η First State Investment, που διεκδικεί και τη ΔΕΠΑ Υποδομών, το καναδικό fund ΒCI (British Columbia Investments), το αμερικανικό CVC, που πρόσφατα έκλεισε τη συμφωνία για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, το ιταλικό fund που εξειδικεύεται στα έργα υποδομών F2I, το οποίο στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με την ιταλική TERNA για την εξαγορά του 24% του ΑΔΜΗΕ και αμερικανικό fund Οak Hill  Advisors.

Επίσης στη λίστα των 11 που απέφυγε να δημοσιοποιήσει η ΔΕΗ συμπεριλαμβάνονται η China South Power Grid σε κοινοπραξία με την China Three Gorges, που έχει κατασκευάσει στην Κίνα το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό φράγμα του κόσμου και η εταιρία Guangzhou Power.

Μάλιστα πρόκειται για τις μόνες εταιρίες ηλεκτρισμού από το σύνολο των 11 ενδιαφερομένων, αν και όπως προαναφέρθηκε πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τεθούν εκτός sort list, λόγω ασυμβατότητας με όρο της προκήρυξης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης