Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Η ευρωπαϊκή πρωτιά της ΕΝΔΙΑΛΕ στη Βουλή

Η ευρωπαϊκή πρωτιά της ΕΝΔΙΑΛΕ στη Βουλή
Η πρωτιά της ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε  έχει εξαιρετική σπουδαιότητα καθώς φέρνει την Ελλάδα στην πρωτοπορία της ευρωπαϊκής προσπάθειας για στροφή στο νέο μοντέλο της Κυκλικής Οικονομίας

Την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής ενημέρωσε για τις επιδόσεις της στη διαχείριση αποβλήτων λιπαντικών ελαίων, η ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε. Η ενημέρωση έγινε την Τρίτη 6 Απριλίου 2021 με τηλεδιάσκεψη και τη συμμετοχή από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Προέδρου της, Δρος. Αυγερινοπούλου και των Μελών της κ.κ. Ακτύπη, Λιούτα, Ρουσόπουλο και Χιονίδη και εκ μέρους της ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε. του Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Δεληγιώργη και κ.κ. Κούρη και Παπαδόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκε η σημαντική επιτυχία του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ) Απόβλητων Λιπαντικών Ελαίων (ΑΛΕ) να διατηρήσει την Ελλάδα για μία ακόμη χρονιά, στην πρώτη θέση στον τομέα διαχείρισης των αποβλήτων λιπαντικών ελαίων. Μέσω του ΣΕΔ της ΕΝΔΙΑΛΕ επετεύχθη η υπέρβαση του στόχου συλλογής κατά 6% περίπου (24.590 τόνοι έναντι στόχου 23.290 τόνων), ενώ επετεύχθη και η απόλυτη διαδικασία αναγέννησης σε ποσοστό 100%. 

Η πρωτιά της ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε, όπως τονίστηκε κατά την παρουσίαση, έχει εξαιρετική σπουδαιότητα καθώς φέρνει την Ελλάδα στην πρωτοπορία της ευρωπαϊκής προσπάθειας για στροφή στο νέο μοντέλο της Κυκλικής Οικονομίας, το οποίο αποτελεί την προϋπόθεση για βιώσιμη ανάπτυξη στα χρόνια που έρχονται. 

Με την αφορμή της τηλεδιάσκεψης, η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συγχαρητήρια για τη συστηματική σας εργασία στο πεδίο της διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων λιπαντικών ελαίων. Η επιτυχής, κατά ποσοστό 100%, επαναδιύλιση και επαναχρησιμοποίηση των ΑΛΕ που διαχειρίζεστε αποτελεί σημαντικό παράδειγμα εφαρμογής της κυκλικής οικονομίας. Επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση φυσικών πόρων και ενέργειας, ενώ συμβάλλετε στην οικονομία μηδενικών ρύπων και χαμηλού άνθρακος, προστατεύοντας παράλληλα το φυσικό περιβάλλον και τη δημόσια υγεία από τις δυσμενείς επιπτώσεις των τοξικών αποβλήτων. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτή την πρωτιά της χώρας μας και ευχόμαστε την συνέχιση των υψηλών αυτών επιδόσεων.».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε., κ. Γιώργος Δεληγιώργης δήλωσε σχετικά:

«Θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο Δρ. Αυγερινοπούλου και τα μέλη της Επιτροπής για την ευκαιρία που είχαμε να ενημερώσουμε για τη λειτουργία του Συστήματος το οποίο δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα και για τα αποτελέσματα που μας κάνουν περήφανους για την ευρωπαϊκή πρωτιά της χώρας μας. Κάθε επιτυχία γίνεται σκαλοπάτι για την επόμενη και είμαστε αισιόδοξοι πως με τη συνεργασία όλων - Πολιτείας, αγοράς και κοινωνίας - μπορούμε να συνεχίσουμε επιτυγχάνοντας υψηλότερους στόχους για την ανακύκλωση και την Κυκλική Οικονομία.».

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης