Ενέργεια

To Tέξας γίνεται το Ντιτρόιτ των ηλεκτρικών οχημάτων «δια χειρός» Musk

To Tέξας γίνεται το Ντιτρόιτ των ηλεκτρικών οχημάτων «δια χειρός» Musk
Πως η μετακίνηση της Tesla αλλάζει το τοπίο σύμφωνα με το Bloomberg

Η Tesla κατασκευάζει ένα τεράστιο νέο εργοστάσιο στο Ώστιν και o Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk σκοπεύει να προσλάβει 10.000 εργαζόμενους μέχρι το επόμενο έτος και ζήτησε την κατασκευή περισσότερων κατοικιών στην περιοχή.
Εάν αυτό το πρόσφατο tweet είναι ένδειξη, η πόλη προορίζεται να μοιάζει πολύ με την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, όπου η αύξηση της απασχόλησης έχει ξεπεράσει την οικοδόμηση και οδήγησε σε διαβόητες «οικονομικές στέγες».
Ο Zachary Kirkhorn, ο CFO του Tesla, αγόρασε ένα σπίτι που βλέπει στη λίμνη Austin.
Ο Οδηγός μετεγκατάστασης του Ώστιν περιγράφει την γειτονιά όπου ο Kirkhorn αγόρασε ένα σπίτι ως «μία από τις πιο αποκλειστικές πολυτελείς περιοχές ακινήτων σε όλο το Ώστιν». Αυτό δεν είναι μια τεράστια έκπληξη.
Ο Musk επιβεβαίωσε τον Δεκέμβριο ότι είχε μετακομίσει στο Τέξας. Τα στελέχη θέλουν να είναι κοντά σε έργα προτεραιότητας.
Το Τέξας επίσης δεν έχει προσωπικό φόρο εισοδήματος, ενώ η Καλιφόρνια επιβάλλει τις υψηλότερες εισφορές προσωπικού εισοδήματος στη χώρα για τους πλουσιότερους κατοίκους της.
Και υπάρχει άφθονο ταλέντο πέρα από τη Silicon Valley.

H βάση των ηλεκτρικών οχημάτων

«Το Τέξας θα είναι το Ντιτρόιτ Ηλεκτρικών Οχημάτων;» ήταν ο τίτλος ενός ενημερωτικού διαδικτυακού σεμιναρίου που διοργάνωσε το Texas Advanced Energy Business Alliance, νωρίτερα φέτος.
Ο Musk και ο Kirkhorn δεν είναι οι μόνοι στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας που «βάζουν τις ρίζες» τους στην πολιτεία Lone Star. Την Παρασκευή, ο John Krafcik παραιτήθηκε από Διευθύνων Σύμβουλος της Waymo, της αυτοκινητοβιομηχανίας της Alphabet, μετά από περισσότερα από πέντε χρόνια στο τιμόνι της εταιρείας.
Ο Krafcik μετακόμισε επίσης στο Ώστιν. Τα αρχεία ιδιοκτησίας δείχνουν ότι αγόρασε ένα σπίτι στη γειτονιά Barton Hills το περασμένο φθινόπωρο.
Σύμφωνα με τον Matt Holm κτηματομεσίτη στο Ώστιν οι μετεγκαταστάσεις αντιπροσώπευαν περίπου το 10-15% της επιχείρησής του, αλλά αυξήθηκαν στο 45-50% σε ένα χρόνο.
Ο Holm λέει ότι υπήρξε εισροή από το Λος Άντζελες και το Μανχάταν, καθώς και από το Bay Area.

Το Τέξας είναι ήδη η τρίτη μεγαλύτερη αγορά της Tesla στις ΗΠΑ

Ως πρόεδρος του Tesla Owners Club του Ώστιν, έχει γίνει ένας άτυπος συνεργάτης για τους υπαλλήλους της Tesla που αναζητούν στέγαση στην περιοχή.
«Η Google κινεί έναν τόνο μηχανικών προς αυτή την κατεύθυνση, όπως και η Apple και η Oracle», λέει ο Holm. «Αλλά η ανάπτυξη στην Ανατολική πλευρά χάρη στη βιομηχανία του Musk είναι συγκλονιστική.
Το Ώστιν θα είναι μια από τις πιο σημαντικές πόλεις για την Tesla.
" Το Τέξας είναι ήδη η τρίτη μεγαλύτερη αγορά της Tesla στις ΗΠΑ μετά την Καλιφόρνια και τη Φλόριντα, παρά τα δύσκολα χρόνια που οι αντιπρόσωποι των αυτοκινήτων δυσκολεύοταν να πουλήσουν αυτοκίνητα εκεί απευθείας.
Το εργοστάσιο του Ώστιν θα παράγει το Tesla's Cybertruck και το σπορ όχημα Model Y για πελάτες στην Ανατολική Ακτή.
Τα βίντεο του Joe Tegtmeyer στο YouTube που καταγράφουν την κατασκευή δίνουν μια πολύ καλή αίσθηση του πόσο γρήγορα κινείται. Προς το παρόν, τα κεντρικά γραφεία της Tesla παραμένουν στους λόφους του Palo Alto, όπου στεγάζεται το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και αποτελούν το κέντρο βάρους για τη Silicon Valley.
Αλλά μόλις ολοκληρωθεί το εργοστάσιο της Tesla στο Ώστιν, αν η εταιρική έδρα μετακινηθεί, θα τροφοδοτήσει έναν άλλο γύρο των ιστοριών «Is California Over;» και «Texodus».


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης