Τελευταία Νέα

BloombergNEF για ΗΠΑ: Ετήσιες προσθήκες ΑΠΕ 70 GW για την επίτευξη των μηδενικών εκπομπών CO2

BloombergNEF για ΗΠΑ: Ετήσιες προσθήκες ΑΠΕ 70 GW για την επίτευξη των μηδενικών εκπομπών CO2
Χρονικό ορόσημο ως το 2035 για τους στόχους της χώρας

Οι ΗΠΑ θα χρειαστεί να προσθέσουν τουλάχιστον 70 GW αιολικής και ηλιακής ενέργειας ετησίως από το 2025 για να επιτύχουν το στόχο του Προέδρου Joe Biden να απελευθερώσει τον άνθρακα έως το 2035, σύμφωνα με νέα έρευνα του BloombergNEF (BNEF).

Ένας ετήσιος μέσος όρος 43 GW από το 2025 αφήνει ένα «σημαντικό κενό» για να υλοποιηθούν οι φιλοδοξίες της χώρας. Μάλιστα, ο επικεφαλής αναλυτής της BNEF, Tara Narayanan, που ειδικεύεται στην ηλιακή ενέργεια, υπογράμμισε ότι: «Ακόμη και χωρίς λεπτομέρειες από το αμερικανικό πρόγραμμα εργασιών, οι προσθήκες αιολικής και ηλιακής χωρητικότητας θα αυξηθούν σταθερά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας, προσθέτοντας 287 GW (ηλιακής) και 115 GW (αιολικής).

Ωστόσο, πιθανότατα θα απαιτηθούν περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να πλησιάσουν τον κυβερνητικό στόχο μηδενικών εκπομπών έως το 2035».

Ρεκόρ ΑΠΕ για τις ΗΠΑ

Η BNEF ανέφερε στην έκθεση «1H 2021 US Renewable Energy Market Outlook» ότι οι ΗΠΑ έκλεισαν το 2020 με ρεκόρ αιολικής και ηλιακής προσθήκης, ξεπερνώντας τα προηγούμενα υψηλά σε όλους τους τομείς.

Τα επόμενα δέκα χρόνια, οι ΑΠΕ των ΗΠΑ θα τριπλασιαστούν, καθώς σημειώνεται επιβράδυνση στον ρυθμό μείωσης του κόστους. Οι εκπτώσεις φόρου τόσο για την αιολική όσο και για την ηλιακή ενέργεια θα επιτρέψουν σε έργα μεγάλης κλίμακας να τεθούν σε λειτουργία έως τα τέλη του 2025 για να προσφέρουν χαμηλότερο κόστος στους τελικούς χρήστες από ό, τι στο δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ πρόκειται να δουν πέντε χρόνια ρεκόρ προσθήκης ηλιακής χωρητικότητας μεγάλης κλίμακας, προσθέτοντας πάνω από 20 GW κάθε χρόνο.

Η αναδυόμενη δύναμη

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η υπεράκτια αιολική ενέργεια θα είναι η μεγάλη νικήτρια κατά την προεδρία του Biden. «Η διοίκηση φαίνεται δεσμευμένη για την επίλυση μακροχρόνιων αδειών συμφόρησης και ο τομέας θα απολαύσει μια νέα ειδική πίστωση φόρου», δήλωσε η BNEF.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης