Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

ΟΠΕΚ+: Στο 113% η συμμόρφωση τον Μάρτιο - Πτώση πάνω από 2% για το πετρέλαιο

ΟΠΕΚ+: Στο 113% η συμμόρφωση τον Μάρτιο - Πτώση πάνω από 2% για το πετρέλαιο
Στα 65 δολ. κινείται το brent, στα 61 δολ. το αργό

Ο ΟΠΕΚ + πέτυχε ένα επίπεδο συμμόρφωσης με τις συμφωνημένες περικοπές παραγωγής πετρελαίου κατά 113% τον Μάρτιο, αμετάβλητος από τα επίπεδα του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.
Η συμμόρφωση από μέλη του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) έφτασε το 124%, ενώ οι συμμετέχοντες εκτός ΟΠΕΚ πέτυχαν συμμόρφωση 93%, ανέφερε μια από τις πηγές.
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν για δεύτερη ημέρα την Τετάρτη, λόγω των ανησυχιών ότι η αύξηση των περιπτώσεων COVID-19 στην Ινδία θα μειώσει τη ζήτηση καυσίμων στον τρίτο μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο.

Περί τις 21.45 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 2,01%, στα 65,23 δολ. το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) υποχωρούσε 2,30%, στα 61,22 $ το βαρέλι.
"Οι ανησυχίες επανήλθαν στο προσκήνιο εν μέσω μιας απότομης αύξησης των παγκόσμιων περιπτώσεων κορωναϊού. Πουθενά δεν είναι πιο προφανές από ό, τι στην Ινδία", ανέφεραν οι αναλυτές της PVM.
Η Ινδία, η οποία είνια επίσης ο τρίτος μεγαλύτερος χρήστης πετρελαίου στον κόσμο, ανακοίνωσε την Τετάρτη μια ακόμη αύξηση ρεκόρ στον ημερήσιο αριθμό θανάτων από το COVID-19.
Την αγορά έπληξαν και τα, στοιχεία του αμερικανικού ινστιτούτου πετρελαίου (API) σύμφωνα με τα οποία τα αποθέματα αργού πετρελαίου και αποστάγματος των ΗΠΑ αυξήθηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 16 Απριλίου.
Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 436.000 βαρέλια, σύμφωνα με το ΑΡΙ, σύμφωνα με τις πηγές.
Αυξάνοντας την πιθανότητα περαιτέρω προμήθειας πετρελαίου, το Ιράν και οι παγκόσμιες δυνάμεις έχουν προχωρήσει στις συνομιλίες για να σώσουν μια πυρηνική συμφωνία του 2015, η οποία, εάν επιτύχει, θα μπορούσε να προχωρήσε στην άρση των κυρώσεων και περισσότερα ιρανικά βαρέλια επιστρέφουν στην αγορά.
Ακόμα, μεγάλες εταιρείες εμπορίας πετρελαίου αποθηκεύουν ντίζελ και αεροπορικά καύσιμα σε νέες δεξαμενές στην Ασία και την Αφρική, εν αναμονή των εμβολιασμών COVID-19, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει σε αύξηση τις τιμές τους επόμενους μήνες.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης