Περιβάλλον

Συνάντηση Αυγερινοπούλου με τη Διοίκηση του ΟΦΥΠΕΚΑ

Συνάντηση Αυγερινοπούλου με τη Διοίκηση του ΟΦΥΠΕΚΑ
Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας της Γης

Κάθε χρόνο, την 22α Απριλίου, εορτάζουμε, εδώ και πενήντα ένα χρόνια, την Διεθνή Ημέρα Γης για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, των κυβερνήσεων και των επιχειρήσεων για έναν καθαρό και υγιή πλανήτη. Φέτος, η επέτειος εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας είναι αφιερωμένη στη θεματική της αποκατάστασης των οικοσυστημάτων (Restore our Earth) με κεντρικό μήνυμα: «Ένας υγιής πλανήτης δεν είναι επιλογή – είναι αναγκαιότητα».

Η αποκατάσταση των οικοσυστημάτων συνιστά μια από τις σημαντικές προτεραιότητες της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, και εξ’ αυτού η Προέδρος της Επιτροπής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, επικοινώνησε με την Πρόεδρο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) Καθηγήτρια Μαρία Παπαδοπούλου και το Διευθύνοντα Σύμβουλο Αν. Καθηγητή Κων/νο Τριάντη.

Συζήτησαν το έργο και τις πρωτοβουλίες της Κυβερνήσεως και του ΟΦΥΠΕΚΑ για την προστασία των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας και ειδικότερα τις δράσεις αποκατάστασης των οικολογικά υποβαθμισμένων οικοσυστημάτων της χώρας μας.

Οι δράσεις αυτές θα χρηματοδοτηθούν και μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού πλαισίου μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων, με προτεραιότητα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, την απολιγνιτοποίηση και την ευρείας κλίμακας αναδάσωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης