Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Πειραιώς: Κατά 14 φορές έχει καλυφθεί το σκέλος των ξένων και 2 φορές το ελληνικό

Πειραιώς: Κατά 14 φορές έχει καλυφθεί το σκέλος των ξένων και 2 φορές το ελληνικό
Κατά 14 φορές έχει καλυφθεί η δημόσια προσφορά στο σκέλος των ξένων επενδυτών - χωρίς τους ακρογωνιαίους επενδυτές - και περίπου δύο φορές το σκέλος των ελλήνων επενδυτών μικρομετόχων και θεσμικών επενδυτών στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας Πειραιώς.
Η αύξηση κεφαλαίου έχει κλειδώσει στα 1,38 δισ ευρώ με τιμή 1,15 ευρώ, η Πειραιώς θα διαθέτει 1,25 δισεκ. μετοχές.
Με βάση στοιχεία που δεν είναι τελικά γιατί ακόμη δεν έχουν ενσωματωθεί οι τελευταίες μεγάλες συναλλαγές η αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς οι όροι ευνοούσαν τους νέους ξένους επενδυτές και βεβαίως τον Paulson, Helikon.

 
Από το σκέλος της Ελλάδος που αναλογούσε στο 15% του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς ή 187 εκατ μετοχές ή 215 εκατ ευρώ η κάλυψη είναι 350 εκατ αλλά εκτιμάται με την ενσωμάτωση των εντολών από τις μεγάλες τράπεζες ότι θα φθάσει στα 400-420 εκατ που σημαίνει περίπου δύο φορές κάλυψη.
Στους έλληνες επενδυτές ζητήθηκε να καλύψουν 215 εκατ της αύξησης κεφαλαίου οπότε μια υπερκάλυψη στα 400 εκατ ή δύο φορές σημαίνει ότι όποιος έδωσε εντολή για 100.000 μετοχές θα πάρει 50.000 μετοχές εάν δικαιούται προνομιακή μεταχείριση, δηλαδή εάν κατείχε μετοχές 13 Απριλίου 2021.
Για όσους επενδυτές που συμμετείχαν στην αύξηση και δεν θεωρούνταν παλαιοί επενδυτές - και δεν θα τύχουν προνομιακής μεταχείρισης, πρώτα θα ικανοποιηθούν οι παλαιοί μέτοχοι και μετά οι νέοι επενδυτές από την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης