Ενέργεια

Biden: Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη Ρωσία για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα

tags :
Biden: Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη Ρωσία για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα

 "Οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε πρέπει να γίνουν πραγματικές", δήλωσε ο Biden

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden δήλωσε σήμερα ότι ενθουσιάστηκε από την έκκληση που έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Vlidimir Poutin στην διάσκεψη κορυφής για την κλιματική αλλαγή, για κοινές προσπάθειες που θα έχουν ως στόχο τον περιορισμό των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα στην μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, και ανυπομονεί να συνεργαστεί με τη Ρωσία στον τομέα αυτό.

Ο Biden μιλώντας κατά την δεύτερη ημέρα της on-line συνόδου κορυφής για την κλιματική αλλαγή, δήλωσε ότι έχει ήδη σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, αλλά θα χρειασθούν περισσότερες προσπάθειες από τις κυβερνήσεις και τον ιδιωτικό τομέα για να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση σε ένα μέλλον με καθαρή ενέργεια.
«Όταν επενδύουμε στην ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και στις υποδομές, δημιουργούμε ευκαιρίες για όλους», δήλωσε ο Biden .
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τα έθνη να συνεργαστούν σε μια μετάβαση στην καθαρή ενέργεια την Παρασκευή, τη δεύτερη και τελευταία ημέρα μιας συνόδου κορυφής για το κλίμα που φιλοξένησε για να συσπειρώσει τη φιλοδοξία του κόσμου για τη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
"Τα έθνη που συνεργάζονται για να επενδύσουν σε μια καθαρότερη οικονομία θα αποκομίσουν τα οφέλη για τους πολίτες τους", δήλωσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος, στην εικονική σύνοδο κορυφής.
Ο Biden κάλεσε σε συνάντηση δεκάδες αρχηγούς κρατών για να δηλώσει την επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών στο τραπέζι των ηγετών του κλίματος αφού ο προκάτοχός του, πρώην Πρόεδρος Trump, αποχώρησε από τη Συμφωνία του Παρισιού του 2015 για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Ο Biden ο οποίος επέστρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες στο σύμφωνο του 2015, ανακοίνωσε έναν νέο στόχο των ΗΠΑ την Πέμπτη για μείωση των εκπομπών 50% -52% έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005. Η Ιαπωνία και ο Καναδάς αύξησαν επίσης τους στόχους τους.

"Οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε πρέπει να γίνουν πραγματικές", δήλωσε ο Biden.

Ο Biden είπε ότι άκουσε την έκκληση του Ρώσου προέδρου να συνεργαστούν για την προηγμένη αφαίρεση διοξειδίου του άνθρακα και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανυπομονούσαν να συνεργαστούν με τη Ρωσία και άλλες χώρες για την τεχνολογία.
Ο Poutin και ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping μίλησαν στη σύνοδο κορυφής την Πέμπτη, αλλά δεν πρότειναν νέες δεσμεύσεις για τη μείωση των εκπομπών.

Η σύνοδος κορυφής των ΗΠΑ είναι η πρώτη σε σειρά συναντήσεων παγκόσμιων ηγετών - συμπεριλαμβανομένων των G7 και G20 - εν όψει των ετήσιων συνομιλιών του ΟΗΕ για το κλίμα τον Νοέμβριο στη Σκωτία. Αυτή η συνάντηση συμπίπτει προθεσμία για σχεδόν 200 χώρες να ενημερώσουν τις δεσμεύσεις τους για το κλίμα βάσει του Συμφώνου του Παρισιού.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης