Τελευταία Νέα

Mε ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι επενδύσεις της ΔΕΗ Ανανεώσιμες - Στα 250 MW o άμεσος στόχος

Mε ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι επενδύσεις της ΔΕΗ Ανανεώσιμες - Στα 250 MW o άμεσος στόχος
Τα 500 MW για το Νοέμβριο του 2022 αποτελούν το βασικό κριτήριο άμεσης ανάπτυξης

Η ΔΕΗ Aνανεώσιμες ολοκλήρωσε έργα ισχύος 30MW. Το χαρτοφυλάκιο των εν λειτουργία έργων αναμένεται να φθάσει τα 250MW στους επόμενους μήνες.
Ενδιάμεσος στόχος για την εταιρεία είναι τα 500MW στο τέλος του 2022, με απώτερο σκοπό την εγκατεστημένη ισχύ στα 1,5GW εντός τριετίας.

Στα έργα που ολοκληρώθηκαν περιλαμβάνονται:

  • Μέρος του Cluster 230MW, ισχύος 15MW, ολοκληρώθηκε ενώ αναμένεται ολοκλήρωση ακόμη 15MW μέχρι φθινόπωρο. Το σύνολο του έργου θα έχει ολοκληρωθεί τον Νοέμβρη του 2022.
  • Αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 16MW σε Κεφαλλονιά, Κρήτη και Λήμνο, παρά τους περιορισμούς του covid-19. Σημειώνεται ότι η εταιρία είναι η μοναδική μέχρι σήμερα που έχει ολοκληρώσει έργα ανακαίνισης (repowering) παλαιών αιολικών πάρκων συνολική ισχύος 20MW.

pip2.PNG

Στην φωτό το Αιολικό Πάρκο της Κεφαλλονιάς.

Τον Ιούνιο άρχονται τα πλάνα με την RWE

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. και RWE Renewables GmbH, από τον Ιούνιο ξεκινούν την υλοποίηση των επενδύσεων με σκοπό την από κοινού συνεισφορά και υλοποίηση φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος έως 2 GW μέσω κοινού επενδυτικού οχήματος (JVCo).
Τα ποσοστά συμμετοχής στο κοινό επενδυτικό σχήμα θα είναι 51% για την RWE Renewables GmbH και 49% για την ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.

Οι δύο πλευρές δεσμεύονται να εισφέρουν άδειες και εγκατεστημένη ισχύ ως 1 GW η καθεμία. Η πλευρά της RWE Renewables έχει τεχνογνωσία και χρηματοοικονομική υποστήριξη με στόχο την επιτάχυνση των εγχειρημάτων που ξεκινούν του Ιούνιο του 2021, οπότε και άρχεται η υλοποίηση των έργων. Μάλιστα, θα δημιουργηθούν 1.000 θέσεις εργασίας.

H RWE Renewables έχει εγκατεστημένη ισχύ άνω των 16 GW συγκεντρωμένη μέχρι τώρα κυρίως στα αιολικά και 15 θυγατρικές σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι κινήσεις αυτές επιταχύνουν την πορεία της ΔΕΗ στην ανάπτυξη των ΑΠΕ και εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχήμα συνεργασιών, με το οποίο προχώρα στις νέες ενεργειακές τεχνολογίες η ελληνική εταιρία.
Το επενδυτικό πρόγραμμα του JVCo ΔΕΗ Αναναεώσιμες και RWE Renewables αποτιμάται στο 1 δισ ευρώ.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα διατηρήσει και το δικό της αυτόνομο χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ και για τον λόγο αυτό έχει μεγάλη σημασία η στρατηγική ισορροπιών που θα επιλέξει.
Όπως είναι γνωστό ο επικεφαλής της ΔΕΗΑΝ κ. Κώστας Μαύρος είναι ιδιαίτερα μεθοδικός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης