Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η «χείρα βοηθείας» της Engie στην Χιλή για την έξοδο από τον άνθρακα

Η «χείρα βοηθείας» της Engie στην Χιλή για την έξοδο από τον άνθρακα
Το εν λόγω εγχείρημα θα απαιτήσει επένδυση ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Η γαλλική εταιρεία κοινής ωφέλειας Engie SA ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει 2 GW ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Χιλή καθώς η χώρα προετοιμάζει το έδαφος για να μπει μια παύση στην ηλεκτροπαραγωγή με βάση τον άνθρακα στις επιχειρήσεις  έως το 2025. Το εν λόγω εγχείρημα θα απαιτήσει επένδυση ύψους 1,5 δισ. ευρώ .

Το νέο σχέδιο προσθέτει ένα επιπλέον GW στη δέσμευση της εταιρείας το 2019 για προσθήκη 1 GW ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τα επόμενα χρόνια, η οποία έκτοτε έχει προχωρήσει στην κατασκευή έργων συνολικής ισχύος 0,6 GW.

Όσον αφορά τη χωρητικότητα άνθρακα, η Engie επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να κλείσει και τα 1,5 GW και να μετατρέψει τις τρεις τελευταίες μονάδες της, που αντιπροσωπεύουν περίπου 0,7 GW, σε φυσικό αέριο ή βιομάζα. Η Engie Energia Chile SA λειτουργεί σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα και συνδυασμένου κύκλου συνολικής ισχύος 2.182 MW στο σύστημα δικτύου SEN της Χιλής, σύμφωνα με τα οικονομικά του 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γαλλικός όμιλος τόνισε περαιτέρω τις πρωτοβουλίες του στον τομέα του πράσινου υδρογόνου, λέγοντας ότι είναι η μόνη εταιρεία που έχει αναπτύξει τρία πιλοτικά έργα στη Χιλή.

«Η συνεργασία μας με την κυβέρνηση της Χιλής φέρνει στο προσκήνιο το σχέδιο της απανθρακοποίησης της χώρας. Η συνολική έξοδος από τον άνθρακα και η προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του πράσινου υδρογόνου, καταδεικνύουν τη δέσμευσή μας να συμβάλουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη της Χιλής» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια της CEO της Engie, Catherine MacGregor.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης