Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Τηλεδιάσκεψη Αυγερινοπούλου - Mulder για το νέο Ευρωπαϊκό Κλιματικό Νόμο

Τηλεδιάσκεψη Αυγερινοπούλου - Mulder για το νέο Ευρωπαϊκό Κλιματικό Νόμο
Η κυρία Mulder δεσμεύτηκε να προωθήσει τις προτάσεις στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και Πολιτικής για το Κλίμα

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με την Εισηγήτρια της Πολιτικής για το Κλίμα της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ολλανδίας κυρία Agnes Mulder. H συζήτηση αφορούσε την αύξηση του Ευρωπαϊκού Κλιματικού στόχου μείωσης των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου από 40% σε 55% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990 έως το 2030, στόχο που υποστηρίζουν ένθερμα και τα δύο Κοινοβούλια.

Η κυρία Αυγερινοπούλου ενημέρωσε την κυρία Mulder για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Επιτροπή τόσο ως προς τον Ευρωπαϊκό Κλιματικό Νόμο και την Πράσινη Συμφωνία, όσο και σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», μεγάλο μέρος του οποίου είναι αφιερωμένο στη χρηματοδότηση έργων για το περιβάλλον.

12_8.JPG


Ακόμη, πρότεινε στην κυρία Mulder δράσεις που θα μπορούσαν να αναλάβουν από κοινού τα δύο Κοινοβούλια, όπως για παράδειγμα κοινές συνεδριάσεις με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε συγκεκριμένους τομείς (αποθήκευση και μετατροπή CO2,  ηλεκτροκίνηση, διάβρωση των ακτών), αλλά και συνεργασία ενόψει της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκώβη.

Η κυρία Mulder δεσμεύτηκε να προωθήσει τις προτάσεις στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και Πολιτικής για το Κλίμα, προκειμένου να υπάρξει μια ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες κοινής δράσης τόσο στην IPU όσο και στη Διάσκεψη για το Κλίμα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης