Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Σε Ισραήλ, παλαιστινιακά εδάφη ο Δένδιας – Προληπτική κίνηση από Αθήνα

Σε Ισραήλ, παλαιστινιακά εδάφη ο Δένδιας – Προληπτική κίνηση από Αθήνα
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή είναι ότι το πρόγραμμα του κ. Δένδια, ακόμα και μέχρι αργά χθες το βράδυ, ήταν υπό διαρκή διαμόρφωση

Να προλάβει αρνητικές εξελίξεις όπως αυτή που οδήγησε στο τουρκολιβυκό μνημόνιο επιθυμεί η Αθήνα, γι’ αυτό και ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας σπεύδει σήμερα ταχέως στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη. Ακόμα και πριν από το αναμάσημα της «Γενί Σαφάκ» για το σχέδιο του Τσιχάτ Γιαϊτσί περί ΑΟΖ ανάμεσα σε Τουρκία και Λωρίδα της Γάζας, η Αθήνα βρισκόταν σε επιφυλακή.

Η απόφαση του κ. Δένδια να μεταβεί στην Ιερουσαλήμ, στο Τελ Αβίβ, αλλά και στη Ραμάλα, ελήφθη κατόπιν διαβουλεύσεων με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, σε μια συγκυρία κατά την οποία ο Τ. Ερντογάν εμφανίζεται δημόσια ως μοναχικός υπερασπιστής των δικαίων των Παλαιστινίων, ενώ παράλληλα οι Τούρκοι πιέζουν ασφυκτικά την κατακερματισμένη παλαιστινιακή κυβέρνηση για την οριοθέτηση ΑΟΖ με παράλια της Τουρκίας που βρίσκονται απέναντι από το Καστελλόριζο. Είναι προφανές ότι, πέρα από το πρόβλημα που θα δημιουργούσε στην Ελλάδα και στην Κυπριακή Δημοκρατία, μια τέτοια συμφωνία θα μετατρεπόταν σε οριστική ταφόπλακα της τουρκοϊσραηλινής προσέγγισης.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης