Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι καινοτόμες πρωτοβουλίες των Google και Microsoft για την εξασφάλιση καθαρής ενέργειας

Οι καινοτόμες πρωτοβουλίες των Google και Microsoft για την εξασφάλιση καθαρής ενέργειας
Σημαντικό εργαλείο η EnergyTag, η οποία θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την πηγή ηλεκτρικής ενέργειας

Η Google, η Microsoft, η PwC, η Vattenfall, η Statkraft και η Engie μεταξύ περισσότερων από 100 παγκόσμιων εταιρειών που συμμετέχουν σε μια νέα παγκόσμια πρωτοβουλία για την ενεργοποίηση της καθαρής ενέργειας αδιάλειπτα και κάθε μέρα όλες τις ώρες.

Το πρόγραμμα καθοδηγείται από την EnergyTag, η οποία παρουσίασε έξι έργα παγκοσμίως για να δείξει μια «ριζική νέα» προσέγγιση για την παρακολούθηση της πηγής ηλεκτρικής ενέργειας σε σχεδόν πραγματικό χρόνο για να παρέχει τα σήματα τιμών στην αγορά για να διασφαλίσει ότι η καθαρή ενέργεια θα είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο. Οργανισμοί όπως η Google, η Microsoft και η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν πρόσφατα δεσμεύσεις για την παροχή καθαρής ενέργειας 24/7.

Πολλοί οργανισμοί και ιδιώτες αγοράζουν ήδη ενέργεια η οποία χαρακτηρίζεται ως ανανεώσιμη μέσω των τρεχόντων συστημάτων πιστοποίησης, αλλά η κατανάλωση αυτής της ενέργειας αντιστοιχεί μόνο στην παραγωγή σε ετήσια βάση.

Τα «θέματα»

Το πρόβλημα, ανέφερε η EnergyTag, είναι ότι καθώς κατασκευάζονται περισσότερες ανανεώσιμες μονάδες παραγωγής ενέργειας, η διαθεσιμότητα καθαρής ενέργειας γίνεται όλο και πιο ασταθής, πράγμα που σημαίνει υπερπαραγωγή σε ορισμένες ώρες της ημέρας και έλλειψη σε άλλους.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ισχύοντες μηχανισμούς, τα πιστοποιητικά ανανεώσιμης ενέργειας έχουν την ίδια τιμή ανεξάρτητα από τη λειψανδρία ή την υπερπροσφορά, η οποία δεν παρέχει κίνητρο στην αγορά για την κάλυψη των κενών. Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από την EnergyTag περιγράφει πώς οι καταναλωτές ενέργειας και οι παραγωγοί μπορούν να χρησιμοποιούν ωριαία πιστοποιητικά για να επαληθεύσουν ότι η ενέργεια που καταναλώνουν είναι πράσινη κάθε ώρα.

«Χρειαζόμαστε έναν διαφανή τρόπο επαλήθευσης της πηγής ισχύος που καταναλώνουμε κάθε ώρα για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη των τεχνολογιών που απαιτούνται για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής» υπογράμμισε ο ιδρυτής της EnergyTag, Toby Ferenczi.

Ο Michael Terrell, διευθυντής ενέργειας της Google και επικεφαλής του ενεργειακού προγράμματος χωρίς άνθρακα 24/7, δήλωσε: «ΗEnergyTag θα είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να βοηθήσει την Google και πολλούς άλλους να προμηθεύονται ενέργεια χωρίς άνθρακα για τις δραστηριότητές τους, σε ωριαίο επίπεδο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία EnergyTag και ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη αυτού του σημαντικού προτύπου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης