Νέο ενεργειακό χτύπημα της Adani έναντι 3,5 δισ. δολ. στην Ινδία

Νέο ενεργειακό χτύπημα της Adani έναντι 3,5 δισ. δολ. στην Ινδία
Η Αdani θα εξαγοράσει εξ ολοκλήρου την SB Energy, της οποίας το 80% ανήκει στην Softbank Group Capital Limited και το υπόλοιπο στον ινδικό όμιλο Bharti Global Limited

Τα σχέδιά της για την εξαγορά της SB Energy έναντι 3,5 δισ. δολ. ανακοίνωσε σήμερα η ινδική εταιρεία έργων ανανεώσιμης ενέργειας Adani Green.

Συγκεκριμένα, η Αdani θα εξαγοράσει εξ ολοκλήρου την SB Energy, της οποίας το 80% ανήκει στην Softbank Group Capital Limited και το υπόλοιπο στον ινδικό όμιλο Bharti Global Limited.

Τα περιουσιακά στοιχεία που αποτελούν μέρος του χαρτοφυλακίου είναι κυρίως έργα που βασίζονται σε ηλιακά πάρκα και έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τις καλύτερες πρακτικές διακυβέρνησης, ανάπτυξης έργων, κατασκευών και λειτουργιών και πρακτικών συντήρησης, με αποτέλεσμα να είναι ένα από τα υψηλότερα ποιοτικά ανανεώσιμα χαρτοφυλάκια στη χώρα.

Με αυτήν την εξαγορά, η Adani θα επιτύχει συνολική ανανεώσιμη χωρητικότητα 24,3 GW και λειτουργική ανανεώσιμη χωρητικότητα 4,9 GW.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Adani, Gautam Adani είπε: «Αυτή η εξαγορά είναι ένα ακόμη βήμα προς το όραμα που δηλώσαμε τον Ιανουάριο του 2020, όπου σχεδιάσαμε τα σχέδιά μας να γίνουμε ο μεγαλύτερος ηλιακός παίκτης στον κόσμο έως το 2025 και στη συνέχεια η μεγαλύτερη ανανεώσιμη εταιρεία στον κόσμο έως το 2030.

Η Ινδία, χωρίς αμφιβολία, υπήρξε ένα από τα λίγα έθνη που επιτάχυνε την παγκόσμια δέσμευσή της για την αλλαγή του κλίματος και σκοπεύουμε να κάνουμε το ρόλο μας για να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις.

Είμαστε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε τους δηλωμένους στόχους του ηλιακού χαρτοφυλακίου τέσσερα χρόνια πριν από την προθεσμία που θέσαμε για τον εαυτό μας. Η ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων που έχει δημιουργήσει η SoftBank και ο Όμιλος Bharti είναι εξαιρετική και συγχαίρω τις προσπάθειές τους για υποστήριξη της μετάβασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ινδία. Είμαστε περήφανοι που προωθούμε την κληρονομιά τους».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης