«Πράσινη» ενέργεια μέσω PPA για τo Facebook από την RWE Renewables στις ΗΠΑ

«Πράσινη» ενέργεια μέσω PPA για τo Facebook από την RWE Renewables στις ΗΠΑ
Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα χρησιμοποιήσει 110 MW της ηλιακής ενέργειας για να υποστηρίξει τις λειτουργίες του κέντρου δεδομένων στην Τενεσί

Ακολουθώντας το παράδειγμα των υπολοίπων tech giants, το Facebook δεσμεύεται να γίνει «πράσινο». Στο πλαίσιο αυτό προκύπτει η συμφωνία συνεργασίας με την RWE Renewables και την Tennessee Valley Authority (TVA), με στόχο την ηλιακή εγκατάσταση 150 MW στην πολιτεία Τενεσί των ΗΠΑ.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα χρησιμοποιήσει 110 MW της ηλιακής ενέργειας για να υποστηρίξει τις λειτουργίες του κέντρου δεδομένων στην Τενεσί. Ο επικεφαλής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Facebook Urvi Parekh δήλωσε: «Η αποστολή του Facebook είναι να συνδέσει τον κόσμο και οι συνδέσεις που κάναμε με την TVA και την RWE θα διασφαλίσουν ότι οι δραστηριότητές μας στην κοιλάδα του Τενεσί υποστηρίζονται με νέα ηλιακή ενέργεια.

Αυτό το ηλιακό έργο, το οποίο είναι το τρίτο μας στο Τενεσί, θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε τη δέσμευσή μας για 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις παγκόσμιες δραστηριότητές μας, ενώ ταυτόχρονα φέρνουμε νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας στην τοπική κοινότητα».

Η Διευθύνων σύμβουλος της RWE Renewables, Anja-Isabel Dotzenrath, δήλωσε: «Η RWE είναι παγκόσμιος ηγέτης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μαζί με τους εταίρους προχωρούμε στην περαιτέρω επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Facebook και το TVA για την ανάπτυξη ενός από τα πιο προηγμένα φωτοβολταϊκά στον κόσμο. Θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την πολιτεία και το Facebook θα επιτύχει τους στόχους μείωσης του άνθρακα».

Για το έργο

Το συγκεκριμένο project αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στα τέλη του 2023 με την έναρξη κατασκευής στα μέσα του 2022. Μέσω του PPA, η RWE θα τρέξει τις υποχρεώσεις του έργου. Η απόφαση χρηματοοικονομικής επένδυσης για αυτό το εργοστάσιο αναμένεται να ληφθεί μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης.

Το Tennessee Valley Authority είναι αμερικάνικη εταιρεία που παρέχει ηλεκτρική ενέργεια για επιχειρηματικούς πελάτες και τοπικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας που εξυπηρετούν σχεδόν 10 εκατομμύρια ανθρώπους σε τμήματα επτά νοτιοανατολικών κρατών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης