Διεθνή

Eurogroup: Σε...αναμονή η ανάκαμψη - Με προσοχή η μετάβαση σε στοχευμένα μέτρα στήριξης

tags :
Eurogroup: Σε...αναμονή η ανάκαμψη - Με προσοχή η μετάβαση σε στοχευμένα μέτρα στήριξης
Όσον αφορά την άρση των έκτακτων μέτρων στήριξης, οι ΥΠΟΙΚ τόνισαν ότι η μετάβαση σε πιο στοχευμένα μέτρα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή
Σε...αναμονή βρίσκεται η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με το Eurogroup, με τα πρώτα σημάδια να είναι δειλά και τους κινδύνους που σχετίζονται με την πανδημία να παραμένουν, όπως διαπίστωσαν οι υπουργοί Οικονομικών που συναντήθηκαν σήμερα στη Λισαβόνα, για πρώτη φορά δια ζώσης εδώ και έξι μήνες.
Όσον αφορά την άρση των έκτακτων μέτρων στήριξης, οι ΥΠΟΙΚ τόνισαν ότι η μετάβαση σε πιο στοχευμένα μέτρα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή.
 

Donohoe (Εurogroup): Συγκρατημένα αισιόδοξοι

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Pascal Donojoe, «Είμαστε αισιόδοξοι για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, αλλά και πολύ προσεκτικοί. Η ανάκαμψη βρίσκεται σε αναμονή και οι προκλήσεις παραμένουν. Οι κίνδυνοι από τις συνέπειες της πανδημίας στην κοινωνία, στους πολίτες και στις επιχειρήσεις είναι πραγματικοί». Ο Πασκαλ Ντόναχιου τόνισε ότι καθώς ενισχύεται η ανάκαμψη, θα πρέπει να βρεθεί το σωστό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής για τη στήριξη των οικονομιών και η σωστή ισορροπία μεταξύ στήριξης της οικονομίας και βιώσιμης ανάκαμψης.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης