Ενέργεια

ΔΕΗ: Στα 11,5 ευρώ η τιμή -στόχος από την Pantelakis - Έρχεται νέα εθελουσία, στα 3,6 δισ η απότίμηση του ΔΕΔΔΗΕ

ΔΕΗ: Στα 11,5 ευρώ η τιμή -στόχος από την Pantelakis - Έρχεται νέα εθελουσία, στα 3,6 δισ η απότίμηση του ΔΕΔΔΗΕ
Επίσης το μάνατζμεντ εξέφρασε την αισιοδοξία του για συμφωνία με την ΕΕ σε σχεση με την στρατηγική εφεδρεία
Σχετικά Άρθρα
Την σύσταση buy με τιμή - στόχο τα 11,50 ευρώ διατηρεί για την ΔΕΗ μετά τα αποτελέσματα του Α ' τριμήνου η Pantelakis ΑΧΕΠΕΥ.
Στην ανάλυση του Πάρη Ματζάβρα σημειώνεται η αύξηση του καθαρού EBITDA κατά 24% με το καλύτερο δυνατό μείγμα στην παραγωγή και την εξοικονόμηση στα λειτουργικά έξοδα από εισαγωγές και μισθοδοσία.
Όσον αφορά τον ΔΕΔΔΗΕ το Regulated Αsset Value του εκτιμάται από την ανάλυση ότι θα ανέλθει στα 3,5 δισ το 2023 έναντι 3 δισ που είναι σήμερα.
Η απόδοσή του θα είναι στο 6,7% και με ένα προβλέψιμο ρυθμιστικό πλαίσιο 4+4 ετών δικαιολογείται ένα PREMIUM σε σχέση με το RAB.
H αποτίμηση της Pantelakis για τον ΔΕΔΔΗΕ είναι στα 3,6 δισ με 8,5 EV/EBITDA για το 2020 και 7,6 για το 2023.
Για κάθε αύξηση  10% στο τρέχον RAB η μετοχή της ΔΕΗ δικαιούται πρόσθετο 1,5 ευρώ στα 11,5 ευρώ που είναι η τρέχουσα αποτίμηση.

Παράλληλα σύμφωνα με όσα είπε το μάνατζμεντ στο conference με τους επενδυτές προετοιμάζεται νέα εθελουσία για το β΄εξάμηνο του έτους.
Επίσης το μάνατζμεντ εξέφρασε την αισιοδοξία του για συμφωνία με την ΕΕ σε σχεση με την στρατηγική εφεδρεία αλλά και τις αποζημιώσεις των 300 εκατ ευρώ, αν και θα υπάρξει καθυστέρηση ως προς τις διαδικασίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης