Ενέργεια

Ο Biden ανακαλεί όλες τις άδειες γεώτρησης πετρελαίου που εξέδωσε ο Τrump στην Αλάσκα

Ο Biden ανακαλεί όλες τις άδειες γεώτρησης πετρελαίου που εξέδωσε ο Τrump στην Αλάσκα
Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έχει ενημερώσει τους κατόχους των αδειών εκμετάλλευσης, συμπεριλαμβανομένου και του αρμόδιου πολιτειακού υπουργείου στην Αλάσκα

H κυβέρνηση του προέδρου Joe Biden ανακοίνωσε χθες (1/6), Τρίτη, ότι θα ανακαλέσει όλες τις άδειες για τις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου που εκδόθηκαν για το καταφύγιο άγριας ζωής της Αλάσκας στη διάρκεια των τελευταίων ημερών της κυβέρνησης Τrump, εν αναμονή μιας περιβαλλοντολογικής αξιολόγησης.

Αυτή η εξέλιξη βέβαια εμποδίζει τις προσπάθειες της πολιτειακής κυβέρνησης στην Αλάσκα, η οποία ήλπιζε ότι το άνοιγμα της εκμετάλλευσης του τεράστιου φυσικού καταφυγίου θα βοηθούσε στην αναζωογόνηση της φθίνουσας πετρελαϊκής βιομηχανίας.

Σημειώνεται ότι προεκλογικά, ο Biden υποσχέθηκε να προστατεύσει το τεράστιων διαστάσεων φυσικό καταφύγιο των πολικών αρκούδων, των ταράνδων, αλλά και μεταναστευτικών πτηνών. Η Τζίνα Μακάρθι, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για το Κλίμα, δήλωσε πως ο Biden είναι «ευγνώμων για την πρέπουσα ανάληψη δράσης από το υπουργείο των Εσωτερικών» τονίζοντας ότι η βιαστική δημοπρασία των αδειών εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου από την κυβέρνηση Τrump «θα μπορούσε να αλλάξει το χαρακτήρα αυτής της ξεχωριστής περιοχής για πάντα».

Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έχει ενημερώσει τους κατόχους των αδειών εκμετάλλευσης, συμπεριλαμβανομένου και του αρμόδιου πολιτειακού υπουργείου στην Αλάσκα.

Από την άλλη μεριά, η αρμόδια υπηρεσία στην Αλάσκα (The Alaska Industrial Development and Export Authority -AIDEA), η οποία κατέχει επτά από τις άδειες εκμετάλλευσης, ανακοίνωσε την απογοήτευσή της από την απόφαση και ότι δεν έχει κάποιο λόγο να πιστεύει ότι η περιβαλλοντολογική ανάλυση, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία των αδειών εκμετάλλευσης, ήταν ελλιπής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης