Ενέργεια

7-Eleven: Στόχος η εγκατάσταση 500 σταθμών φόρτισης EV ως το τέλος του 2022

7-Eleven: Στόχος η εγκατάσταση 500 σταθμών φόρτισης EV ως το τέλος του 2022
Τα παλαιότερα μοντέλα EV περιορίζονται από το ποσό των φορτίων κιλοβάτ που μπορούν να αποδεχτούν

Η τάση της ηλεκτροκίνησης στην αγορά επιφέρει νέες συνήθειες και στρατηγικές από τους παίκτες της αγοράς. Στο πλαίσιο αυτών των δεδομένων, η διεθνής ιαπωνική-αμερικανική διεθνής αλυσίδα πολυκαταστημάτων, με έδρα το Ντάλας του Τέξας, 7-Eleven μπαίνει στο εν λόγω παιχνίδι. Αν και πωλούν φυσικό αέριο, είναι επιτακτική η στροφή στις υποδομές φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, για να μην εξαφανιστούν οι πελάτες.

Η βιομηχανία 7-Eleven επιδιώκει να αιχμαλωτίσει αυτήν την αυξανόμενη αγορά οδηγών EV. Η εταιρεία δήλωσε χθες (1/6) ότι θα εγκαταστήσει 500 θύρες γρήγορης φόρτισης σε 250 τοποθεσίες σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική έως το τέλος του 2022. Αυτοί οι σταθμοί φόρτισης θα ανήκουν και θα λειτουργούν από την 7-Eleven.

Το συγκριτικό πλεονεκτήματα

Σε σύγκριση με τους ταχυφορτιστές της EVgo, το ChargePoint και το δίκτυο της Tesla, που βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα, το πλεονέκτημα της 7-Eleven εδράζεται στο ότι γειτνιάζει σε περιοχές που είναι κοντά σε αυτοκινητόδρομους ή μεγάλους δρόμους. Το 7-Eleven μπορεί να έχει ένα ακόμη πλεονέκτημα στην επιλογή εγκατάστασης γρήγορων φορτιστών DC σε αντίθεση με τους βραδύτερους φορτιστές επιπέδου 2. 

Συγκεκριμένα, τα παλαιότερα μοντέλα EV περιορίζονται από το ποσό των φορτίων κιλοβάτ που μπορούν να αποδεχτούν, με αποτέλεσμα να απαιτείται σημαντικός χρόνος φόρτισης για την μπαταρία. Αντιθέτως, τα νεότερα οχήματα μπορούν να δεχτούν ένα ευρύτερο φάσμα χρεώσεων φόρτισης.

Επομένως, καθώς οι υποδομές φόρτισης αποτελούν ένα ακανθώδες ζήτημα και μεγάλο εμπόδιο για την υιοθέτησης της ηλεκτροκίνησης, το εγχείρημα της 7-Eleven ενδεχομένως να μειώσει την διστακτικότητα των καταναλωτών για EV. Tέλος, οι 500 σταθμοί φόρτισης θα ενταχθούν στο υπάρχον δίκτυο 22 σταθμών της 7-Eleven, οι οποίοι βρίσκονται σε 14 καταστήματα σε τέσσερις πολιτείες.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης