Σκωτία: Καλπάζουν οι θέσεις εργασίας στην βιομηχανία των ΑΠΕ

Σκωτία: Καλπάζουν οι θέσεις εργασίας στην βιομηχανία των ΑΠΕ
H βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θεωρείται υπεύθυνη για το 97% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της Σκωτίας

Η βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Σκωτίας υποστηρίζει 22.600 θέσεις εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Fraser of Allander του Πανεπιστημίου Strathclyde. Η έρευνα διαπίστωσε ότι η χερσαία αιολική απασχολεί με πλήρες ωράριο 8.780 υπαλλήλους. Η υπεράκτια περίπου 4.700 εργαζομένους και η υδροηλεκτρική επιπλέον 3.299 ανθρώπους.

Παράλληλα, είναι γνωστό ότι η βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θεωρείται υπεύθυνη για το 97% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της Σκωτίας, με την παραγωγή της να ανέρχεται σε 5,2 δις. λίρες ετησίως. Επίσης, ο αντίκτυπος της βιομηχανίας εξαπλώνεται και σε άλλους σημαντικούς τομείς της οικονομίας της χώρας. Αυτό γιατί, έχουν προκύψει 3.000 θέσεις εργασίας στον τομέα των κατασκευών και 2.200 στον τομέα της μεταποίησης.

Σχολιάζοντας τα συγκεκριμένα στοιχεία, ο διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανίας Scottish Renewables Claire Mack δήλωσε: "Η βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αναγνωρίζεται πλέον ως ζωτικό μέρος της οικονομίας της Σκωτίας και προσφέρει το αντίστοιχο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σχεδόν σε όλη τη χώρα.  

Αυτά τα νέα στοιχεία δείχνουν όχι μόνο τον αριθμό των ατόμων που απασχολούνται από τα μέλη μας και άλλους, αλλά και την εμβέλεια της βιομηχανίας σε άλλα μέρη της οικονομίας. Οπλισμένοι με αυτά τα δεδομένα μπορούμε τώρα να ξεκινήσουμε τη διαδικασία ανάπτυξης του κλάδου καθώς παίρνει κεντρική θέση στην ανάκαμψη από τον κορωνοϊό. Στον δρόμο αυτό, αναπτύσσουμε περισσότερη από την τεχνολογία παραγωγής ενέργειας που απαιτείται για να καλύψουμε τον στόχος για Net Zero ως το κα 2045 στόχος εκπομπών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης