Χρηματιστήριο & Αγορές

Η Wall προς νέα υψηλά - Ποιές ενεργειακές μετοχές έχουν ισχυρά δεδομένα

Η Wall προς νέα υψηλά - Ποιές ενεργειακές μετοχές έχουν ισχυρά δεδομένα
Ο κλάδος διατηρεί ισχυρές προοπτικές παρά τα κεφαλαιακά κέρδη που έχει αποκτήσει
Mε τους βασικούς δείκτες της Wall να διασπούν αντιστάσεις την Παρασκευή 4/6, το επίπεδο των 4.218 -20 ο S&P και το επίπεδο των 13.800 ο NASDΑQ οι ενεργειακές και βιομηχανικές μετοχές θα δείξουν αυτήν την εβδομάδα, αν θα είναι αυτές που θα δώσουν συνέχεια στην άνοδο της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, που έχει βρει αντίσταση στα επίπεδα των 900-910 μονάδων.
Τον πρώτο λόγο έχουν: 

Η Motor Oil για την οποία η ανάλυση της Goldman έχει δώσει τιμή - στόχο τα 17 ευρώ και την εβδομάδα που πέρασε κέρδισε ένα ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα εδώ:
https://www.worldenergynews.gr/administrator/index.php?option=com_k2&view=item&cid=525206

Η Μυτιληναίος που η CITI έχει δώσει τιμή - στόχο τα 20 ευρώ και δείχνει μια σταθεροποίηση στην ζώνη 14,5 -15 ευρώ, με πολύ ισχυρά fundamentals και πιθανές αναθεωρήσεις.
Διαβάστε περισσότερα εδώ:
https://www.worldenergynews.gr/index.php?id=524901

Ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ από τον ενεργειακό/βιομηχανικό τομέα, που έχει διορθώσει από τα υψηλά των 5,10 ευρώ και δείχνει ότι σταθεροποιείται στην περιοχή των 4,6 ευρώ, καθώς έχει μια πολύ καλή χρονιά μπροστά και με την προσθήκη της εισαγωγής στο Χρηματιστήριο της NOVEL. Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ  δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει αποκτήσει κάποια κεφαλαιοποίηση που αποδίδει την αξία των assets της στα 1,2 δισ ευρώ.
Oι θυγατρικές EΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και Cenergy είναι εκείνες που δείχνουν ότι μπορούν να ανεβάσουν κεφαλαιοποιήσεις.
Η μεν EΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ έχει όπως βλέπουμε από τον πίνακα της BETA μια ελκυστική σχέση P/E για την τρέχουσα και τις επόμενες χρήσεις.
Η εταιρία επωφελείται από την ανάκαμψη στην Ευρώπη και παράλληλα με την έγκριση ομολογιακού μέχρι 400 εκατ ευρώ θα επωφεληθεί της καλής συγκυρίας για να αναχρηματοδοτήσει υποχρεώσεις ή να ενισχύσει το επενδυτικό της πρόγραμμα.
Η Cenergy με εκρηκτική απόδοση από τον Σεπέμβριο του 2020 έχει αναλάβει σημαντικά έργα στην αιχμή της παγκόσμιας τεχνολογίας καλωδίων και σωλήνων, που όταν τιμολογηθούν θα αλλάξουν τελείως τα τρέχοντα μεγέθη της. Για τα προσδοκώμενα P/E βλέπουμε επίσης πολύ ελκυστικές σχέσεις δεικτών.

Είναι προφανές ότι ο Τιτάνας έχει επανέλθει στην ελίτ των πρώτων επιλογών με βάση τα πακέτα - γίγαντες στις κατασκευές σε ΗΠΑ και Ελλάδα.
Ο ΑΔΜΗΕ με ισχυρά δεδομένα επίσης δέχεται ακόμα τις ρευστοποιήσεις του Silchester και για αυτό διατηρείται με μικρότερη απόδοση έναντι άλλων κεφαλαιοποιήσεων.
Η  Quest με ρευστότητα μαμούθ στα 90 εκατ ευρώ για τα μέχρι πρότινος δεδομένα της και με πιθανές, ενδεχόμενες επεκτάσεις στην ενέργεια είναι επίσης μια εταιρία που έχει μπει στις προτεραιότητες των επιλογών.

Οι αποτιμήσεις της BETA
196952614_524536592017615_171905259818111447_n.jpg

Σε φάση αναμονής

Η ΔΕΗ μετά από ένα σημαντικό ράλυ με απόδοση της τάξης που έφτασε μέχρι 400% από τα χαμηλά του περασμένου Μαρτίου, δείχνει ότι διάγει φάση σταθεροποίησης παρα το γεγεονός ότι οι αναλύσεις της δίνουν τιμή - στόχο από 11,5 ως15 ευρώ, οι ξένοι επενδυτές περιβάλλουν με εμπιστοσύνη τον διεθύνοντα σύμβουλο και δεν πουλούν τις θέσεις τους τηρώντας στάση αναμονής, ενόψει της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ.
Τα ΕΛΠΕ με απόδοση  της τάξης του 18% για το 2021 έχουν την Edison να ανεβάζει την τιμή - στόχο στα 6,91 ευρώ, αλλά περνούν στο επόμενο στάδιο, όπου η αγορά θα περιμένει σταδιακά την υλοποίηση των projects μετασχηματισμού και τα βελτιωμένα περιθώρια διύλισης.
Η Τέρνα Ενεργειακή πέρνοντας όλη την πρόβλεψη της ζημιάς στο ΤΕΞΑΣ των 75 εκατ ευρώ, αναμένεται να δώσει εικόνα στους ξένους επενδυτές της για την στρατηγική της στην συνέχεια, στοιχείο που θα κρίνει και την χρηματιστηριακή της πορεία.

www.worldenergynews.gr




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης