Ενέργεια

Linde: Ενδιαφέρον για επένδυση υδρογόνου στην Ελλάδα-Τα σχέδια του γερμανικού κολοσσού

Linde: Ενδιαφέρον για επένδυση υδρογόνου στην Ελλάδα-Τα σχέδια του γερμανικού κολοσσού
H Linde δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1963 και αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρία βιομηχανικών αερίων στη χώρα

Μεγάλη επένδυση στην παραγωγή υδρογόνου στην Ελλάδα σχεδιάζει ο γερμανικός όμιλος Linde o οποίος κατασκευάζει στην Γερμανία την μεγαλύτερη μονάδα υδρογόνου στον κόσμο.

Η επένδυση, για την οποία είναι ενήμερη η ελληνική κυβέρνηση, θα προχωρήσει μέσω της θυγατρικής Linde Hellas η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα πάνω από μισό αιώνα και αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρία βιομηχανικών αερίων στη χώρα που παρέχει υπηρεσίες στα νοσοκομεία και σε βιομηχανίες τροφίμων, χαλυβουργία και ναυπηγεία.

Τα σχέδια της γερμανικής εταιρίας για επενδύσεις στην Ελλάδα στον τομέα του υδρογόνου γνωστοποίησε  χθες στο 5ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ  που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο εκπρόσωπος της Linde Hellas.

Σύμφωνα με πληροφορίες του W η γερμανική εταιρία το προηγούμενο διάστημα γνωστοποίησε τα νέα επενδυτικά της σχέδια στην Ελλάδα στους συναρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης σε κατ' ιδίαν συναντήσεις που είχε μαζί  τους.

H Linde Hellas δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1963 και είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές βιομηχανικών, ιατρικών και ειδικών αερίων και εξοπλισμού αερίων στην Ελλάδα.

Τα βιομηχανικά της αέρια χρησιμοποιούνται σχεδόν σε κάθε κλάδο της βιομηχανίας, του εμπορίου, της επιστήμης και της έρευνας. Η Linde Hellas διαθέτει δύο εργοστάσια εμφιάλωσης πεπιεσμένων βιομηχανικών και ιατρικών αερίων (Σίνδο και Μάνδρα) και απασχολεί σήμερα 150 υπαλλήλους .

Το μοναδικό εμφιαλωτήριο ψυκτικών υγρών της ΝΑ Ευρώπης στο Σχηματάρι

Επίσης διαθέτει υπερσύγχρονο εμφιαλωτήριο ψυκτικών υγρών (FREON) στο Σχηµατάρι, το µοναδικό στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που έχει τη δυνατότητα εμφιάλωσης νέας γενιάς ψυκτικών, σύμφωνα µε τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης F-Gas.

Στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται νοσοκομεία (55 σε ολόκληρη τη χώρα, ακόμα και τα πιο απομακρυσμένα), αλλά και η Πολεμική Αεροπορία (που προμηθεύεται οξυγόνο σε υγρή και αέρια µορφή) και το Πολεμικό Ναυτικό, που προμηθεύεται υδρογόνο για τις ανάγκες των τελευταίας τεχνολογίας υποβρυχίων του.

Ο γερμανικός κολοσσός της Linde κατασκευάζει στο Μόναχο και συγκεκριμένα στο πάρκο της χημικής βιομηχανίας Leuna την μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ηλεκτρόλυσης στον κόσμο.

Η μονάδα ηλεκτρόλυσης, ισχύος 24 MW, θα παράγει πράσινο υδρογόνο για την προμήθεια των βιομηχανικών πελατών της Linde μέσω του υφιστάμενου δικτύου αγωγών της εταιρείας. Το εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης