Γερμανία: Συνεργασία BMW και Solarwatt για τις οικιακές μπαταρίες

Γερμανία: Συνεργασία BMW και Solarwatt για τις οικιακές μπαταρίες

Στόχος η επέκταση στις ηλιακές εγκαταστάσεις οροφής

Η Solarwatt θα αρχίσει να πωλεί μπαταρίες αποθήκευσης από το φθινόπωρο σε συνεργασία με την αυτοκινητοβιομηχανία BMW εν μέσω μιας συνεχιζόμενης σύγκλισης ανανεώσιμης ενέργειας και ηλεκτρικής κινητικότητας, ανακοίνωσε η γερμανική φωτοβολταϊκή εταιρεία την Τετάρτη 9/6/2021.


Σύμφωνα με τη συμφωνία, η BMW θα προμηθεύει εξαρτήματα μπαταριών που χρησιμοποιούνται επίσης στα ηλεκτρικά της οχήματα την Solarwatt με έδρα τη Δρέσδη, η οποία θα αναπτύξει και θα συναρμολογήσει φωτοβολταϊκά (PV) προϊόντα αποθήκευσης με την επωνυμία Battery flex στη Γερμανία με στόχο την επέκταση στις ηλιακές εγκαταστάσεις οροφής. «Είμαστε χαρούμενοι που, μέσω της συνεργασίας μας με τη Solarwatt, μπορούμε να συμβάλλουμε θετικά στην προσέγγιση των φωτοβολταϊκών και της ηλεκτροκινητικότητας», δήλωσε ο εκτελεστικός της BMW Eric Hamm.
Καθώς η τιμή της μπαταρίας έχει μειωθεί, γίνεται όλο και πιο οικονομικό για τα νοικοκυριά να αποθηκεύουν πλεονασματική ηλιακή ενέργεια για να τροφοδοτούν απευθείας πρίζες ή θερμό νερό, αντί να την πωλούν σε φορείς εκμετάλλευσης δικτύου.
Η ηλιακή ενέργεια μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία αντλιών θερμότητας ή φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συμβάλλοντας στη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη αντικαθιστώντας την ισχύ που παράγεται από ορυκτά καύσιμα.
Η Solarwatt επενδύει 100 εκατομμύρια ευρώ έως το 2025, σε γραμμές παραγωγής και εξοπλίζει την Battery flex με έξυπνο λογισμικό για τη διαχείριση των ενεργειακών ροών γύρω από το σπίτι για να μειώσει το κόστος και να αυξήσει την αυτάρκεια των νοικοκυριών.

Θα προσφέρει επίσης εγκαταστάσεις, μετρήσεις, ασφαλιστικές και φορολογικές συμβουλές και θα διευρύνει τα κανάλια πωλήσεων.

Η Solarwatt ανήκει κατά πλειοψηφία στον Stefan Quandt, ο οποίος κατέχει σχεδόν το ήμισυ της πολυτελούς αυτοκινητοβιομηχανίας BMW (με την αδερφή του Susanne Klatten).
Η γερμανική αγορά μπαταριών ηγείται αυτή τη στιγμή από τον αντίπαλο της Solarwatt, Sonnen, τμήμα της Shell (RDSa.L).
Η γερμανική ηλιακή χωρητικότητα το πρώτο τρίμηνο του 2021, ανήλθε στις 7,24 terawatt ώρες (TWh), και κατείχε μερίδιο 5,4% των συνολικών όγκων του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Fraunhofer.
Η Solarwatt πούλησε 16.000 φωτοβολταϊκά συστήματα πέρυσι μόνο στη Γερμανία και ανακοίνωσε κύκλο εργασιών 120 εκατομμυρίων ευρώ.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης