Τελευταία Νέα
Παρενέργειες

Ο Powell ανεβάζει τις πληθωριστικές προσδοκίες στο 3,4% - Καμία κουβέντα για tapering

Ο Powell ανεβάζει τις πληθωριστικές προσδοκίες στο 3,4% - Καμία κουβέντα για tapering
(upd 21.20) Ο Powell ανέβασε τις πληθωριστικές προσδοκίες χωρίς όμωσ να κάνει κανένα λόγο για το tapering. Υποχωρεί η Wall.
H άνοδος των πληθωριστικών εκτιμήσεων της FED στο 3,4% το 2021 από 2,4% με την ανάπτυξη στο 7% από 6,5% δημιουργεί νέο σκηνικό στις αγορές.

Νωρίτερα:

Η FED θα καθορίσει σήμερα την κατεύθυνση των αγορών καθώς στην Wall αναμένουν να ξεκινήσει η κουβέντα για το χρονοδιάγραμμα σταδιακής απόστρασης των μέτρων στήριξης της πανδημίας μετά και τα ατοιχεία του πληθωρισμού.

Aνοδικό το ξεκίνημα για NASDAQ  14.100 και S&P οριακά στις 4.247. Focus στην GM, που ανακοίνωσε αύξηση 30% του επενδυτικού προγράμματος για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα 35 δισ δολ μέχρι το 2025 και ανέβασε το guidance μεταξύ 8,5 και 9,6 δισ δολ για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Ο πληθωρισμός εισαγωγών αυξήθηκε 1,1% τον Μάιο έναντι εκτιμήσεων 0,8%.
Ο πληθωρσιμός εξαγωγών αυξήθηκε 17,4%.

Οι ενάρξεις κατασκευής νέων κατοικιών ανήλθαν σε 1,57 εκατ με άνοδο +3,6% τον Μάιο, και οι οικοδομικές άδειες υποχώρησαν 3% .

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Hatzius προέβλεψε, μιλώντας στο Bloomberg, επίτευξη του στόχου της πλήρους απασχόλησης το 2022, οπότε και θα υπάρξει επιβράδυνση της οικονομίας με στόχο να αποφευθχεί η υπερθέρμανση με ρυθμό ανάπτυξης κάτω από 3%.
Οι αυξήσεις μισθών θα αρχίσουν να εξισορροπούνται προς το τέταρτο τρίμηνο, οπότε θα υπαρξει αύξηση της προσφοράς στην αγορά εργασίας.
Παράλληλα ο πληθωρισμός θα κινηθεί στα επίπεδα του 2,5% προς το τέλος του έτους.

Τίποτε δεν είναι βέβαιο, ούτε και για το tapering, καθώς η οικονομία δείχνει ισχυρά σημαδια ανάκαμψης αλλά η μειώση της ανεργίας δεν έχει ακόμα πετύχει τον στόχο.
Η Goldman στην τελευταία αναλυσή της δεν βλέπει αλλαγές στην εικόνα των αγορών με την έμφαση να μεταφέρεται περισσότερο στην Ευρώπη και στην συνέχεια στην B.Aσία.
Στάση αναμονής για τα futures χωρίς διακυμάνσεις με τους δείκτες να παραμένουν στα ψηλά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης