Ενέργεια

Το «κόλπο-γκρόσο» της Kia για την επέκταση των πωλήσεων ηλ.οχημάτων στην Ευρώπη

Το «κόλπο-γκρόσο» της Kia για την επέκταση των πωλήσεων ηλ.οχημάτων στην Ευρώπη
Η Uber έχει ορίσει ότι θα λειτουργεί περισσότερα από 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη έως το 2025
Σχετικά Άρθρα

Η Kia θα συνεργαστεί με την Uber και θα επιταχύνει την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη. H συγκεκριμένη εταιρική σχέση προσφέρει οφέλη αγοράς για ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Kia, όπως το Niro EV σε οδηγούς Uber στην Ευρώπη.

Η συνεργασία μεταξύ αυτών των δύο εταιρειών έγκειται στην προμήθεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων με λιγότερο θόρυβο και εκπομπές άνθρακα για τη δημιουργία ενός άνετου αστικού περιβάλλοντος.

33333_3.jpg


Οι στόχοι

Η Kia σχεδιάζει να ενισχύσει τη συνεργασία προσφέροντας ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε οδηγούς Uber σε 20 χώρες της Ευρώπης. Η Uber έχει ορίσει ότι θα λειτουργεί περισσότερα από 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη έως το 2025 και θα κατασκευάσει πλατφόρμα κινητικότητας χωρίς διοξείδιο του άνθρακα έως το 2030.

Παράλληλα, μεγάλη επιδίωξη της Uber είναι η μετατροπή του 50% των αυτοκινήτων που διαθέτει και λειτουργούν σε επτά μεγάλες πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο, το Άμστερνταμ, οι Βρυξέλλες, η Μαδρίτη και η Λισαβόνα να μετατραπούν σε ηλεκτρικά.

«Η συνεργασία EV με την Uber θα είναι το σημαντικό ορόσημο για την παραγωγή κινητικότητας χωρίς εκπομπές άνθρακα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jung Won-jeoung, επικεφαλής διευθυντής της έδρας της Kia Europe. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «Ξεκινώντας με την προσφορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλής τεχνολογίας όπως το Niro EV στην Uber, η Kia θα συνεχίσει να προσπαθεί σκληρά να δημιουργήσει το αστικό περιβάλλον και δρόμους χωρίς θόρυβο και ρύπανση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης