Τελευταία Νέα

«Ματιές» της Iberdrola στην αγορά ΑΠΕ της Ν. Κορέας - MoU με την GS Energy

«Ματιές» της Iberdrola στην αγορά ΑΠΕ της Ν. Κορέας - MoU με την GS Energy
Το 2020, η Iberdrola μετακόμισε στην ιαπωνική αγορά όταν απέκτησε τα διακιώματα της Acacia Renewables

Η Iberdrola αναβαθμίζει τον αγωγό έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ασία-Ειρηνικό μέσω της υπογραφής συμφωνίας συνεργασίας με την GS Energy για την ανάπτυξη projects στη Νότια Κορέα και σε άλλες αγορές.

Το μνημόνιο συνεννόησης υπογράφηκε με φόντο την επιχειρηματική σύνοδο κορυφής Ισπανίας-Κορέας, στην οποία παρακολούθησαν ο Xabier Viteri, διευθυντής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Iberdrola, και ο διευθύνων σύμβουλος της GS Energy, Huh Yongsoo.

Ο Viteri τόνισε: «Η συμφωνία ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική διαφοροποίησης και τον στόχο μας να τοποθετηθούμε σε αγορές με υψηλό δυναμικό ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η συμμαχία θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε τις ικανότητες δύο παγκόσμιων ηγετών και να ενισχύσουμε την αποφασιστικότητά μας για μια ενεργειακή μετάβαση με βάση ανταγωνιστικές τεχνολογίες μηδενικών εκπομπών».

Ο Yongsoo υποστήριξε την ανάγκη για «υιοθέτηση καλύτερων πρακτικών για να γίνει πράξη η ενεργειακή μετάβαση. Αυτή η συμφωνία θα μας επιτρέψει να συνδυάσουμε την ικανότητα εκτέλεσης και λειτουργίας της Iberdrola με την αναπτυξιακή μας εμπειρία στην Κορέα, ώστε όλοι να είναι νικητές».

Το 2020, η Iberdrola μετακόμισε στην ιαπωνική αγορά όταν απέκτησε τα διακιώματα της Acacia Renewables, με χαρτοφυλάκιο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας 3300MW στα νότια της χώρας. Στην Αυστραλία, η Iberdrola έχει γίνει ένας από τους κύριους εκφραστές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας, μετά την αγορά της Infigen Energy πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης