Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εισφορές 15% στις ρώσικες εξαγωγικές μεταλλουργίες ευνοούν τις ευρωπαϊκές και την Μytilineos

Εισφορές 15% στις ρώσικες εξαγωγικές μεταλλουργίες ευνοούν τις ευρωπαϊκές και την Μytilineos
Πώς κερδίζει ο ευρωπαϊκός κλάδος από την έκτακτη εισφορά στις ρώσικες εξαγωγές

Η εισφορά 15% που επιβάλλει η ρωσική κυβέρνηση στις εξαγωγές των ρώσικων μεταλλουργιών και ειδικότερα σε αλουμίνιο, νικέλιο, χαλκό, σίδηρο από 1/8/2021 επηρεάζει άμεσα τις μετοχές του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, η Norsk Hydro ανεβαίνει 11% ενώ η Rusal χάνει 4%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της VTB Capital, το EBITDA των ρωσικών εταιρειών δηλαδή της Rusal και των χαλυβουργιών θα χάσει 24% και 11-15% αντίστοιχα για το 2021, σαν αποτέλεσμα της απόφασης της ρώσικης κυβέρνησης.

Παράλληλα, δημιουργείται μια γενικότερη αβεβαιότητα αν αυτή η ρύθμιση θα ισχύσει και για το 2022, οπότε, ο κύκλος της χαλυβουργίας θα αρχίσει να εξομαλύνεται σε σχέση με τις ανοδικές τάσεις τις οποίες βρίσκεται σήμερα.

Αυτό βεβαίως και σε σχέση με την αύξηση του δανεισμού που θα υπάρξει για αυτές τις εταιρείες μπορεί να αναστείλει τα μερίσματα για τις επόμενες χρήσεις. Κατά συνέπεια, τα νέα αυτά είναι αρνητικά για τις ρώσικες μετοχές και αντίστοιχα επωφελούνται οι ευρωπαϊκές του κλάδου αυτού που περιλαμβάνουν και την Μytilineos.

Ο αντίκτυπος στα αποτελέσματα από τα μέτρα στις ρώσικες εταιρείες



3333_3.JPG

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης