Ενέργεια

Ημερίδα της ΡΑΕ για το υβριδικό μοντέλο λειτουργίας της αγοράς ηλ. ενέργειας της Κρήτης

Ημερίδα της ΡΑΕ για το υβριδικό μοντέλο λειτουργίας της αγοράς ηλ. ενέργειας της Κρήτης
Κατά την Ημερίδα θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των βασικών στοιχείων εφαρμογής του υβριδικού μοντέλου λειτουργίας από τους θεσμικούς φορείς

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ. για να παρουσιάσει, σε συνεργασία με τους αρμόδιους Διαχειριστές/Φορείς, το προκρινόμενο υβριδικό μοντέλο λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Κρήτης κατά τη μεταβατική περίοδο 2021-2023, δηλαδή κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ της ολοκλήρωσης της διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου μέχρι την πλήρη διασύνδεση του νησιού με την ολοκλήρωση της γραμμής Κρήτης-Αττικής.

Ενόψει της ολοκλήρωσης της Φάσης Ι της διασύνδεσης της Κρήτης με το ΕΣΜΗΕ, η ΡΑΕ έθεσε στις 25 Μαΐου 2021 σε δημόσια διαβούλευση το προτεινόμενο ρυθμιστικό πλαίσιο (high level design), με δύο εναλλακτικές προτάσεις εφαρμογής, προκειμένου για τη θέση σε εφαρμογή του υβριδικού μοντέλου λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Κρήτης κατά τη μεταβατική περίοδο 2021-2023. Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της ως άνω διαβούλευσης αποφασίστηκε η εφαρμογή της δεύτερης εναλλακτικής επιλογής.

Κατά την Ημερίδα θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των βασικών στοιχείων εφαρμογής του υβριδικού μοντέλου λειτουργίας από τους θεσμικούς φορείς (ΕΧΕ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΑΠΕΕΠ) και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους εκπροσώπους των Συμμετεχόντων στις ενεργειακές αγορές, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν και να θέσουν σχετικά ερωτήματα.

Εγγραφή στην Ημερίδα:

Μπορείτε να εγγραφείτε στην Ημερίδα της ΡΑΕ στο ακόλουθο link: https://attendee.gotowebinar.com/register/2988721509823779853

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΡΑΕ

Υβριδικό μοντέλο λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Κρήτης κατά τη μεταβατική περίοδο 2021-2023

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ.

1_20.JPG

2_29.JPG

3_22.JPG

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης